Acasă Uncategorized Ce pot manca pisicile? Ingrediente recomandate

Ce pot manca pisicile? Ingrediente recomandate

Multe pisici miauna rugator cand simt mirosul de ficat sau alte organe

dieta hrana

Fiecare stapan de pisica doreste sa stie ce poate manca o pisica si cum sa o hraneasca pentru a o mentine sanatoasa si puternica pentru multi ani.

Si probabil, pe langa dieta buna si echilibrata, ar dori, de asemenea, sa o rasfete cu o varietate de delicii. Cu toate acestea, exista produse sigure pentru animalele de companie in bucataria de acasa?

Pisicile sunt animale de companie extrem de dragute, dar pot fi si foarte pretentioase si, uneori, sunt greu de atins gusturile pisicilor. De asemenea, nu intotdeauna ceea ce doreste pisica este si potrivit pentru ea.

Ce pot manca pisicile?

  • Pesti

De regula, pisicilor le place pestele. Pestele este o sursa excelenta de proteine ​​si grasimi animale, deosebit de importanta in dieta unei pisici.

Din pacate, multe specii de pesti au 2 ingrediente periculoase in ele: tiaminaza si oxidul de trimetilamina. Tiaminaza distruge vitamina B1, extrem de importanta pentru buna functionare a organismului felinei, in timp ce oxidul de metilamina reduce absorbtia fierului, care poate provoca anemie.

Prin urmare, inainte de a hrani pisica cu peste, se recomanda prepararea lui, acest lucru nu numai ca va elimina riscul asociat cu prezenta compusilor periculosi, ci si a parazitii pestilor. In plus, pestele trebuie dezosat inainte de a fi oferit pisicii.

  • Carne

Pisicile sunt carnivore, asa ca acest aliment nu este doar recomandat, ci chiar necesar si ar trebui sa fie componenta principala a dietei.

Multe pisici miauna rugator cand simt mirosul de ficat sau alte organe. Ficatul este o sursa valoroasa de vitamina A si fier – insa trebuie mai intai fiert.

  • Galbenus de ou

Galbenusurile de ou sunt o sursa de proteine, calciu, fosfor si multe vitamine, asa ca se poate da pisicii galbenus din cand in cand. Insa acesta trebuie gatit astfel incat albusul sa fie coagulat.

Pisicile sunt carnivore, dar contrar aparentelor nu numai carnea este in centrul intereselor lor. Acestea pot manca si fructe, precum banane, piersici, pepene verde, pepene galben -bineinteles nu trebuie exagerat cu cantitatea. Ca legume, sparanghelul, mazarea, morcovii si nu numai, pot fi oferite pisicii.