Acasă Diverse Craciunul in SUA vs Craciunul in Islanda

Craciunul in SUA vs Craciunul in Islanda

In zilele noastre, exista brazi vesnic verzi cultivati in Islanda, iar oamenii se pot bucura de acestia de Yule. Traditia spune ca deasupra bradului trebuie pusa o stea sau o coroana.

traditii de Craciun

In zilele noastre, exista brazi vesnic verzi cultivati in Islanda, iar oamenii se pot bucura de acestia de Yule. Traditia spune ca deasupra bradului trebuie pusa o stea sau o coroana. Steagul islandez este, de asemenea, utilizat in mod obisnuit ca element de decor. Pomul de Craciun este in mod normal decorat de Þorláksmessa sau la inceputul Craciunului. Un astfel de pom foarte mare se afla in afara Catedralei Reykjavík (capitala Islandei) si este un cadou anual de la oamenii din Oslo, Norvegia.

Craciunul in SUA vs Craciunul in Islanda

In Islanda, masa traditionala de Craciun este friptura de miel. Unii oameni prefera sa afume carnea pentru a adauga un plus de aroma, iar pentru aceasta folosesc balega de oare, obicei care inca se tine in cateva locuri si in ziua de azi.

Craciunul in Statele Unite ale Americii

Statele Unite ale Americii au numeroase traditii si moduri diferite in care oamenii sarbatoresc Craciunul, datorita naturii multiculturale a acestui stat. Multe dintre obiceiurile de Craciun sunt similare cu cele din Regatul Unit, Franta, Italia, Olanda, Polonia si Mexic.

Mancarea traditionala pentru familiile din Europa de Vest este curcanul sau sunca cu sos de afine. Familiile originare din Europa de Est prefera curcanul cu diverse garnituri, keilbasi (carnatii polonezi), mancarurile de varza si supele; unele familii italiene prefera lasagna!

Unii americani folosesc la decorarea pomului de Craciun pop-corn insirate pe fire sau bete. Populara este si realizarea de case din turta dulce, iar acestea pot constitui chiar unul dintre preparatele de Craciun.

Multi americani, in special cei crestini, merg la biserica pentru a sarbatori nasterea lui Isus de Craciun. Multe biserici au slujbe speciale de Craciun si organizeaza diverse evenimente unde se spune povestea Craciunului.

In New England (Statele Unite ale Americii din Massachusetts, Connecticut, Rhode Island, Vermont, New Hampshire si Maine) exista magazine speciale denumite magazine de Craciun, ia r acestea vand decoratii de Craciun si jucarii pe tot parcursul anului.

Oamenii din America obisnuiesc sa decoreze strazile din apropierea casei cu lumini si, uneori, chiar cu statui ale lui Mos Craciun, oameni de zapada si reni. Cateva prajituri si un pahar cu lapte sunt lasate ca gustare pentru Mos Craciun in ajunul Craciunului, sub pom. Americanii sunt foarte pasionati de Craciun si de tot marketingul existent in preajma acestei sarbatori.