Acasă Sanatate Tipuri de proteze dentare pentru vârstnici

Tipuri de proteze dentare pentru vârstnici

Clinica stomatologică Elveto Dent

Sănătatea orală este esențială pentru o viață sănătoasă și activă, indiferent de vârstă. Cu toate acestea, pe măsură ce înaintăm în vârstă, problemele dentare pot deveni din ce în ce mai frecvente și mai complexe.

Clinica stomatologică Elveto Dent oferă o gamă largă de servicii și soluții pentru a aborda aceste probleme, inclusiv diferite tipuri de proteze dentare pentru vârstnici. În acest articol, vom explora opțiunile de proteze dentare din sector 2 și cum acestea pot îmbunătăți calitatea vieții persoanelor în vârstă.

Proteze dentare totale sau complete

Protezele dentare totale, cunoscute și sub numele de proteze complete, sunt concepute pentru a înlocui întregul set de dinți de pe arcadă, fie superioară, fie inferioară. Aceste proteze sunt realizate din materiale biocompatibile și estetice, precum acrilatul sau rășinile termoplastice, și se sprijină pe gingii și osul alveolar.

La clinica stomatologica din Iancului Elveto Dent, protezele dentare totale sunt personalizate în funcție de nevoile și anatomia fiecărui pacient, asigurând un confort și o funcționalitate optime.

Proteze dentare parțiale

Protezele dentare parțiale sunt ideale pentru persoanele în vârstă care au mai mulți dinți lipsă, dar care încă păstrează câțiva dinți sănătoși. Aceste proteze pot fi realizate din materiale rigide, precum acrilatul sau metalul, sau din materiale flexibile, precum rășinile termoplastice.

Protezele parțiale se fixează pe dinții rămași prin intermediul unor sisteme de retenție, cum ar fi clemele sau capsele. La Elveto Dent, protezele dentare parțiale sunt proiectate pentru a se potrivi perfect cu arhitectura orală a pacientului și pentru a oferi o funcționare eficientă și confortabilă.

Proteze dentare cu implant

Protezele dentare cu implant reprezintă o soluție modernă și avansată pentru înlocuirea dinților lipsă la persoanele în vârstă. Aceste proteze sunt ancorate de unul sau mai mulți dinti cu implant, care sunt inserați în osul maxilar sau mandibular.

Protezele cu implant pot fi fixe și oferă stabilitate, confort și o estetică superioară în comparație cu protezele dentare tradiționale. Clinica stomatologica din sector 2 oferă servicii de implantologie dentară de înaltă calitate și lucrează îndeaproape cu pacienții pentru a identifica soluția de protezare potrivită pentru nevoile lor specifice.

Consultația stomatologică și alegerea protezei potrivite

Alegerea tipului de proteză dentară potrivită depinde de mai mulți factori, precum sănătatea orală a pacientului, numărul și poziția dinților lipsă și preferințele individuale. La clinica Elveto Dent, medicii stomatologi efectuează o consultație amănunțită și un examen oral pentru a evalua nevoile fiecărui pacient și a recomanda cea mai bună opțiune de protezare.

De asemenea, echipa clinicii oferă asistență și consiliere pe tot parcursul procesului de protezare, de la planificarea tratamentului până la ajustarea și întreținerea protezei.

Proteze dentare din sector 2 | Elveto-Dent.ro

Proteze dentare din sector 2

În concluzie, protezele dentare oferite de clinica stomatologică Elveto-Dent.ro reprezintă o soluție eficientă și confortabilă pentru vârstnici, care își doresc să își mențină un zâmbet sănătos, frumos și funcțional.

Prin alegerea tipului de proteză potrivită și colaborarea cu o echipă de profesioniști experimentați, persoanele în vârstă pot redobândi încrederea în sine și bucuria de a se bucura de o viață activă și plină de satisfacții.