Acasă Sanatate Scaunul cu rotile – modele, functii si accesorii

Scaunul cu rotile – modele, functii si accesorii

Pe MagazinulOrtopedic.ro, clientii pot alege dintr-o gama variata de produse si se pot bucura de unele dintre cele mai competitive preturi de pe piata.

Scaunul cu rotile este un dispozitiv ajutator pentru persoanele batrane sau bolnave, rolul acestuia fiind acela de a oferi mai multa libertate de miscare. Pacientii imobilizati la pat, spre exemplu, sunt dependenti de ajutorul celor din jur pentru unele dintre cele mai elementare sarcini, de la mersul la baie si pana la pregatirea unei cafele.

Dispozitivele ortopedice vin in sprijinul acestora prin cresterea calitatii vietii. Pacientii devin mult mai independenti si sunt capabili sa isi rezolve singuri o parte din sarcinile zilnice.

Principalele tipuri de scaune cu rotile

Pe piata exista doua mari categorii de scaune cu rotile: cele antrenate manual si cele antrenate mecanic. Primele sunt actionate cu ajutorul fortei umane fie de catre utilizatori, fie de catre persoanele insotitoare (de regula, membrii ai familiei sau cadre medicale), in vreme ce scaunele electrice sunt actionate cu o simpla apasare de buton.

In mod evident, acestea sunt mult mai simplu de folosit, inclusiv de pacientii care nu au suficient de multa putere in brate pentru a impinge singuri rotile unui scaun.

Pe MagazinulOrtopedic.ro, clientii pot alege dintr-o gama variata de produse si se pot bucura de unele dintre cele mai competitive preturi de pe piata. Absolut toate modelele de scaune sunt confortabile datorita constructiei ergonomice, sunt usor de manevrat, dar si de transportat, fotoliile fiind echipate cu manete de franare care confera utilizatorului siguranta in exploatare. Cu alte cuvinte, bolnavii isi pot lua din nou viata in maini, fara teama si nesiguranta.

Scaune cu rotile | carucior rulant | MagazinulOrtopedic.ro

Scaune cu rotile

Modelele antrenate manual sunt si ele impartite in subcategorii, de la cele cu roti clasice, pana la cele pliabile sau cele 2 in 1 (si carucior si comoda WC). Alegerea unui astfel de model tine de necesitatile fiecarui pacient in parte, sunt bolnavi care au nevoie de un scaun cu o greutate mica pe care sa il poata manevra cu lejeritate atat in interior, cat si in exterior, dar sunt si pacienti imobilizati permanent la pat pentru care o comoda de camera reprezinta alegerea ideala.

Este important ca un carucior rulant sa vina impreuna cu urmatoarele accesorii: suport pentru picioare, frana de serviciu dar si de siguranta, sezut si spatar capitonate si moi, acestea oferind un plus de confort in timpul utilizarii.