Acasă Uncategorized Cat timp trebuie pastrat un aparat dentar: sfaturi despre cum sa ai...

Cat timp trebuie pastrat un aparat dentar: sfaturi despre cum sa ai grija de dantura ta in aceasta perioada

Dincolo de faptul ca specialistii de la elveto-dent.ro pot monta aparate dentare care sa ajute pacientii, acestia le ofera celor care trec pragul si sfaturi despre cum sa aiba grija de igiena cavitatii bucale in timpul procesului de corectare a danturii.

clinica stomatologica din sector 2

Adultii si copiii care au dantura stramba nu trebuie sa ramana asa, ci trebuie sa consulte un specialist, in vederea obtinerii unui aparat dentar ieftin, care sa ii ajute. Este vorba despre o varianta interesanta, non-invaziva, cu ajutorul careia dantura isi poate recupera pozitia corecta. Cei care iau in considerare purtarea unui aparat, cu siguranta, au foarte multe intrebari la care isi doresc raspunsuri concrete.

In randurile ce urmeaza, pot descoperi informatii importante oferite de specialistii Elveto Dent, despre corectarea pozitiei dintilor, dar si despre cum pacientul trebuie sa aiba grija de dantura in timp ce poarta aparatul dentar.

Cat timp trebuie purtat aparatul dentar?

Specialistii de la clinica stomatologica din sector 2 nu pot oferi un raspuns general valabil la aceasta intrebare. Acest aspect este in stransa legatura cu modul in care arata dintii, cat de mult sau de putin sunt strambi, dar si cat de bine accepta organismul pacientilor aparatele dentare. In general, durata de purtare a unui aparat poate fi cuprinsa intre 1 an si 2 ani si jumatate. Daca la unele persoanele, dantura se corecteaza mai repede, la altele este posibil sa fie nevoie de o perioada mai indelungata, pentru ca procesul de indreptare este mai lent.

Cum se mentine igiena danturii in timpul in care se poarta aparat dentar?

Dupa montarea aparatului dentar, adultii si copiii trebuie sa fie de doua ori mai atenti in ceea ce priveste igiena cavitatii bucala. Trebuie sa aiba grija sa nu deranjeze bracketii in timpul periajului dentar. In plus, recomandat este ca pacientii sa foloseasca apa de gura, pentru a-si improspata cavitatea bucala. Acest produs ajuta inclusiv la albirea dintilor. De asemenea, medicii stomatologi recomanda pacientilor sa foloseasca si ata dentara. Aceasta are rolul de a elimina in mod eficient resturile alimentare care raman intre dinti si care nu pot fi indepartate printr-un simplu periaj. In plus, ata dentara ajuta la prevenirea aparitiei tartrului.

Ce tip de periuta de dinti trebuie folosita?

Adultii si copiii care poarta aparat dentar trebuie sa mai tina cont si de faptul ca periuta de dinti trebuie sa fie moale, astfel incat sa fie eficienta si sa nu provoace daune danturii. In timpul periajului, pacientii nu trebuie sa apese tare, pentru ca un periaj insistent nu face decat sa deterioreze aparatul dentar.

Aparat dentar ieftin | clinica stomatologica din sector 2 | elveto-dent.ro

aparat dentar ieftin

Dincolo de faptul ca specialistii de la elveto-dent.ro pot monta aparate dentare care sa ajute pacientii, acestia le ofera celor care trec pragul si sfaturi despre cum sa aiba grija de igiena cavitatii bucale in timpul procesului de corectare a danturii. Recomandat este ca pacientii sa tina cont de sfaturile primite de la medicii stomatologici, pentru a se bucura de rezultate eficiente.