Acasă Uncategorized Criterii de care trebuie sa tii cont in alegerea unui scaun cu...

Criterii de care trebuie sa tii cont in alegerea unui scaun cu rotile

MagazinulOrtopedic.ro recomanda pacientilor sa aleaga un scaun cu rotile cu mare atentie, deoarece acesta le va influenta in mod pozitiv modul de vata si existenta.

carucior rulant

Scaunele cu rotile reprezinta o necesitate pentru persoanele cu handicap, pentru cele care se confrunta cu unele probleme de sanatate sau pentru cele care se recupereaza in urma unui accident.

Un scaun cu rotile are particularitati interesante si este folosit pentru a imbunatati in mod considerabil calitatea vietii unei persoane cu dizabilitati permanente sau temporare, oferindu-le posibilitatea de a se misca si de a se plimba in voie, atat in interiorul locuintei, cat si afara.

MagazinulOrtopedic.ro recomanda pacientilor sa aleaga un scaun cu rotile cu mare atentie, deoarece acesta le va influenta in mod pozitiv modul de vata si existenta.

Scaune cu rotile manuale vs. fotoliu rulant

Scaunele cu rotile, manuale, difera de un carucior rulant care este mult mai usor de manevrat de pacienti. Scaunele manuale sunt ideale pentru pacientii care se deplaseaza folosind miscarea eficienta a mainilor atat in interior, cat si la exterior. Acestea sunt dotate cu manere pentru ingrijitori, pentru pacientii care au nevoie de sustinere. Au suporturi de impins care sunt menite sa usureze manevrarea scaunului, au cadre usoare care le ofera mobilitate si independenta utilizatorilor.

Pe de alta parte, carucioarele rulante sau scaunele cu rotile electrice se adreseaza persoanelor care nu pot sa impinga singure un carucior manual, insa isi doresc independenta.

Scaunele cu rotile electrice sunt de mai multe feluri. Cele de interior sunt special create pentru a fi folosite in domiciliu sau in locuri cu podele netede, cele de exterior au roti mai mari care pot face fata terenurilor denivelate si sunt dotate cu suspensii, iar cele mixte sunt create in asa fel incat sa poata fi folosite atat in interior, cat si in exterior.

Scaun cu rotile | carucior rulant | MagazinulOrtopedic.ro

scaun cu rotile

Scaunele cu rotile electrice sunt usor de controlat gratie manerelor de comanda montate pe cotiere. O data ce pacientul se obisnuieste cu mecanismul de utilizare al scaunului cu rotile, deplasarea va fi facila. De regula, scaunele cu rotile manuale sunt preferate atat de pacientii persoane fizice, cat si de persoanele juridice ce reprezinta unitati spitalicesti sau de ingrijire a batranilor, deoarece sunt foarte versatile, pliabile, au frane, sunt mai ieftine, ofera o mai mare libertate de miscare pacientului. Si fotoliile rulante sunt indicate pacientilor care au nevoie sa se deplaseze atat in interiorul, cat si la extreriorul locuintei, prin forte proprii sau ajutati de un insotitor.