Acasă Uncategorized Ventilatorul – o optiune inca foarte populara in randul consumatorilor casnici

Ventilatorul – o optiune inca foarte populara in randul consumatorilor casnici

Desi aparatul de aer conditionat este foarte eficient si prezent din ce in ce mai mult in casele persoanelor care doresc sa isi asigure un confort termic sporit, ventilatorul a ramas inca cea mai ieftina, mai eficienta si mai economica solutie de racorire.

alegerea ventilatorului

Perioada caniculara din lunile de vara necesita folosirea unor mijloace de racorire in locuinte, mijloace care sa nu provoace probleme de sanatate membrilor familiei sau un consum energetic foarte mare. Desi aparatul de aer conditionat este foarte eficient si prezent din ce in ce mai mult in casele persoanelor care doresc sa isi asigure un confort termic sporit, ventilatorul a ramas inca cea mai ieftina, mai eficienta si mai economica solutie de racorire.

In ziua de azi sunt disponibile diferite modele de ventilatoare, de la cele de birou, de podea, de tavan, cu apa, de gradina, pana la ventilatoarele de camera mai mari sau mai mici. Ventilatorul este un aparat foarte practic, comod, care are capacitatea de a racori aerul destul de repede, fara mari batai de cap si cu costuri reduse.

Criterii de achizitionare a ventilatorului

Inainte de a achizitiona un ventilator, clientii trebuie sa stie exact daca il vor folosi in interior sau la exterior, daca il vor muta in mai multe camere, daca au nevoie de un produs cu un sistem de protectie suplimentar, de exemplu pentru copii sau pentru animale de casa. Modelul ventilatorului este un criteriu foarte important, ales in functie de nevoile si de gusturile utilizatorului. Utilizatorii vor tine cont de faptul ca ventilatoarele de exterior sunt disponibile intr-o gama foarte variata, chiar si cu pulverizare cu apa, in timp ce ventilatoarele de camera pot fi de tavan, cu picior sau cu apa.

Un model de calitate trebuie sa fie realizat din materiale rezistente, de prima clasa. Produsele mai ieftine si fabricate de firme „no name” nu sunt foarte rezistente in timp si nici prea eficiente. Puterea de racire este un alt criteriu important de achizitionare, care se masoara in metri cubi pe ora. Gradul de silentiozitate trebuie sa fie cat mai mic, iar functiile ventilatorului cat mai variate.

Functiile sunt importante deoarece cresc utilitatea, eficienta si performanta ventilatorului. Cel mai eficient model este cel care are viteze reglabile in trepte, functionare silentioasa, functie de ionizare, de pulverizare cu apa, telecomanda, precum si panou de control electronic si o raza mare de actiune.