Acasă Diverse Semne ca relatia de cuplu nu mai functioneaza

Semne ca relatia de cuplu nu mai functioneaza

Intimitatea emotionala este diferita de atractia sexuala, emotia si iubirea dintre cei doi. Se refera la un nivel de apropiere care necesita timp pentru a se dezvolta. Necesita confort, comunicare si autenticitate

relatie de cuplu

In anumite relatii, in ciuda partenerilor care incearca sa etaleze cu o relatie perfecta, de fapt exista probleme pe care doar cei doi le cunosc. Cand sentimentele de nesiguranta intervin in relatie, este un semn ca intimitatea emotionala dintre parteneri are de suferit.

Intimitatea emotionala este diferita de atractia sexuala, emotia si iubirea dintre cei doi. Se refera la un nivel de apropiere care necesita timp pentru a se dezvolta. Necesita confort, comunicare si autenticitate. Este nevoie ca partenerii sa se simta intelesi si acceptati pentru ceea ce sunt. Mai presus de toate, necesita incredere.

Semne ca intimitatea emotionala din relatia de cuplu are nevoie de ajutor

Semnele apar atunci cand unul dintre cei doi are suspiciuni in ceea ce il priveste pe partener. Increderea se pierde brusc, ca atunci cand partenerul este prins inseland sau mintind. Alteori, suspiciunea apare treptat. Este posibil ca o persoana sa fie indemnata sa ii verifice telefonul iubitului sau iubitei sale, ori s-ar putea sa nu aiba incredere in ceea ce face partenerul in lipsa sa. Atunci apare stresul in relatia de cuplu, iar increderea este pierduta.

Un alt semnal de alarma apare atunci cand unul dintre parteneri se simte stanjenit langa celalalt. Este normal ca o persoana sa tina pentru ea anumite lucruri si sa nu simta nevoia sa le impartaseasca nici macar cu partenerul – tine de intimitatea sa. Insa atunci cand o persoana se simte stanjenita, este de teama ca partenerul nu ar mai iubi-o la fel de mult daca ar cunoaste-o cu adevarat.

Fiecare cuplu trece prin momente in care unul dintre parteneri se simte neinteles sau simte ca nu este ascultat. Intr-o astfel de situatie, partenerii se vor surprinde foarte des in dezacord. Chiar daca la suprafata lucrurile par a functiona, atunci cand dispare comunicarea, relatia are de suferit. Acest lucru se intampla cand unul dintre parteneri se simte judecat de catre celalalt sau simte teama atunci cand incearca sa isi comunice dorintele si gandurile.

O alta piedica in relatie apare cand una dintre persoane simte ca nu isi mai „cunoaste” partenerul. Orice relatie este formata din doi indivizi care se vor dezvolta si se vor schimba de-a lungul vietii – nimic gresit. Insa atunci cand apare o schimbare brusca de temperament, de obiceiuri sau obiective, relatia poate fi afectata.