Acasă Diverse Pesti de acvariu pentru acvaristii incepatori

Pesti de acvariu pentru acvaristii incepatori

Pestii de acvariu necesita o ingrijire relativ mai mica decat un caine sau o pisica

pesti de acvariu

Pestii de acvariu necesita o ingrijire relativ mai mica decat un caine sau o pisica. Cu siguranta si acestia vor aduce armonie si frumusete in casa. In plus, detinerea unui acvariu plin de aceste creaturi minunate il va linisti de fiecare data pe privitor.

Nu exista nicio modalitate de a pastra pesti decorativi fara un acvariu. In primul rand, este important sa se ia in considerare dimensiunea acvariului, numarul si specia de peste. De asemenea, plasarea acestuia este foarte importanta. Nu se recomanda plasarea acvariului in lumina directa a soarelui, deoarece apa se poate incalzi si va fi un mediu nefavorabil.

Specialistii recomanda ca acvaristii incepatori sa creasca o singura specie la inceput si, odata ce se obisnuiesc, pot adauga altele.

  • Guppy

Guppii sunt pesti de acvariu destul de comuni. Au o dimensiune de pana la 6 cm.

Culoarea lor este adesea gri, cu puncte negre la femele, iar la masculi se pot vedea dungi si puncte rosii, galbene, portocalii sau albastre.

Temperatura apei pe care o prefera este intre 25 si 30 de grade, iar o temperatura constanta de 27 de grade este cea mai potrivita pentru reproducere. Sunt pesti calmi si nu exista agresiune fata de alte specii.

  • Helleri

Helleri este un peste ornamental foarte interesant, bine cunoscut si distins printr-o caracteristica – aceasta este cresterea aripioarelor cozii. Din acest motiv, pestele este numit si peste-spada, deoarece aceasta crestere arata exact ca o sabie. Datorita cozii sale alungite, Heller atinge 8 cm la masculi si pana la 12 cm la femele.

Initial, Hellerul avea o culoare verde smarald caracteristica, dar dupa o lunga perioada de timp si o multime de incrucisari cu alte specii, astazi este intr-o varietate de culori.

  • Molinezia neagra

Molinezia neagra este un peste de acvariu frumos si atractiv, caruia ii plac apele calde si, de asemenea, traieste in armonie cu speciile de mai sus. Masculii ajung la 8 cm, iar femelele la 10-12 cm.

Toate cele 3 specii de pesti enumerate pana acum sunt perfect potrivite pentru acvaristii incepatori, avand aproape aceleasi preferinte pentru mediul in care vor trai.

Nu sunt deloc pretentiosi la mancare. Orice mancare obisnuita de peste din magazinele de animale de companie li se va potrivi perfect.