Acasă Diverse Cum sa incurajezi educatia prin carti ieftine care pot fi gasite la...

Cum sa incurajezi educatia prin carti ieftine care pot fi gasite la orice anticariat?

Un loc din care se pot achizitiona astfel de carti este chiar PrintreCarti.ro, un anticariat care activeaza atat in mediul fizic, cat si in cel online

carti de citit

Anticariatul este o varianta mult mai accesibila pentru multe persoane care-si doresc sa cumpere carti ieftine, care sa nu le solicite prea mult din punct de vedere financiar, dar care sa le asigure nivelul educativ necesar.

In prezent, Romania se confrunta cu o situatie ingrijoratoare in ceea ce priveste capitolul educatiei, iar singura solutie pentru a putea depasi aceasta perioada de criza este sa se incurajeze tot mai mult timpul acordat lecturii, invatarii sau al aprofundarii cunostintelor inca de la o varsta frageda.

Ce fel de carti sunt potrivite pentru copiii care sunt in plin proces educativ?

  • Micul print”, de Antoine de Saint-Exupery

Micul print” este o carte cu multe subintelesuri si care poate fi atat de copii, cat si de adulti. Sunt multi cei care afirma ca recitirea sa la o varsta mult mai matura i-a facut sa realizeze anumite subtilitati pe care nu le-au remarcat in copilarie. Este, de asemenea, o lectura fundamentala pentru un copil care este in plina dezvoltare, de aceea, nu trebuie sa lipseasa din colectia sa de acasa.

  • Aventurile lui Tom Sawyer”, de Mark Twain

Aventurile lui Tom Sawyer” este o carte care ii ajuta pe micii cititori sa invete printr-o lectura amuzanta si plina de actiune cum sa descopere granita dintre bine si rau. Astfel, li se dezvolta latura analitica si capacitatea de a-si forma propriile lor pareri.

  • O calatorie spre centrul pamantului”, de Jules Vernes

O calatorie spre centrul pamantului” este o carte de aventura de tip science fiction, care le va stimula copiilor curiozitatea si spiritul de observatie. De asemenea, vor descoperi alaturi de personaje locuri la care nu s-ar fi gandit niciodata, stimulandu-le astfel si creativitatea.

Carti ieftine | Carti de citit | PrintreCarti.ro

carti ieftine

Un loc din care se pot achizitiona astfel de carti este chiar PrintreCarti.ro, un anticariat care activeaza atat in mediul fizic, cat si in cel online, punand la dispozitie cititorilor carti atractive din multe domenii.

Lista de carti de citit pentru copiii care sunt in plina dezvoltare

Sunt o multime de carti de citit pentru copii, care le-ar fi de un real ajutor in procesul de dezvoltare, iar cateva dintre ele, pe langa cele enumerate mai sus, sunt:

  • Alice in tara minunilor”, Lewis Carroll;
  • Winnetou”, de Karl May;
  • Elevul Dima dintr-a saptea”, de Mihail Drumes;
  • Vrajitorul din Oz”, de Lyman Frank Baum;
  • Seria „Harry Potter”, de J. K. Rowling;
  • Seria „Cronicile din Narnia”, de C. S. Lewis.

In concluzie, cartile sunt un adevarat portal catre imaginatie, care ii incurajeaza pe copii sa-si dezvolte propria persoana intr-o maniera amuzanta, educativa si creativa.