Acasă Diverse Lacul Garda – 4 activitati de facut in aer liber

Lacul Garda – 4 activitati de facut in aer liber

O croaziera pe Lacul Garda este o modalitate excelenta de a explora si de a admira tarmurile sale splendide, mai ales in directia peninsulei Sirmione

lacul Garda

Situat in cea mai frumoasa regiune a Italiei, intre Alpi si sublima campie a Padului, Lacul Garda este cel mai mare lac italian. Tarmurile sale ating 3 regiuni: Lombardia, Trentino Alto Adige si Veneto.

In nordul Italiei, intre Venetia si Milano, langa Verona, oamenii vin sa admire peisaje somptuoase, sate pitoresti, plaje si mici porturi fermecatoare. Lacul si hinterlandul sau ofera nenumarate posibilitati pentru pasionatii de sport si pentru cei indragostiti de spatiile naturale neatinse.

Velier

O croaziera pe Lacul Garda este o modalitate excelenta de a explora si de a admira tarmurile sale splendide, mai ales in directia peninsulei Sirmione. Aceasta fasie ingusta de pamant se scufunda la 4 kilometri in partea de sud a lacului.

Se pot vedea site-uri turistice, cum ar fi vechea vila Maria Callas, Pesterile lui Catullus (Grotte di Catullo in versiunea originala) si sursa de sulf care se varsa in Sirmione.

Castelul Scaliger este, de asemenea, unul dintre obiectivele turistice care trebuie descoperite din mijlocul apei albastre a lacului.  Velierul este un mod bun de calatorie fiind una dintre cele mai bune activitati in aer liber de facut pe Lacul Garda.

Windsurfing

Turistii se pot bucura de peisajul lacului Garda facand windsurfing si contempland succesiunea de sate fermecatoare care ii puncteaza tarmurile: Sirmione, Torbole, Desenzano, Peschiera del Garda, etc. Aceasta activitate in aer liber de pe Lacul Garda este accesibila doar pentru cei care detin permis de conducere. Lectiile pot fi luate chiar si acolo.

Canyoning

Exista multe locuri de canyoning datorita caracteristicilor topografice ale zonei. Aceasta activitate in aer liber care se desfasoara pe Lacul Garda poate fi facuta in siguranta in Toscolano, San Michele, Sandolino, Ponale sau sublimul canion Tignalga. Usoara si racoritoare, aceasta activitate le este recomandata turistilor pe timp de vara.

Parasailing

Parasailing-ul este o activitate fantastica in aer liber pe Lacul Garda, care necesita foarte putin efort. Spre deosebire de parapanta, viteza barcii care trage de parasuta are grija ca acesta sa se desfaca si astfel sa se ridice. Se pot vedea poalele Alpilor, imensitatea campiei Padului si culorilor lacului.