Acasă Diverse Cele mai frecvente greseli pe care le pot face parintii de bebelusi

Cele mai frecvente greseli pe care le pot face parintii de bebelusi

Aceasta este prima si cea mai importanta greseala pe care o pot face parintii bebelusilor

bebe

Multi dintre proaspetii parinti au unele reactii exagerate cand isi vad bebelusii vomand, regurgitand, facand unele lucruri pe care un bebelus le face de obicei. Foarte multi parinti se sperie chiar si la un scaun putin mai moale al bebelusului, iar cel mic va simti imediat anxietatea si disperarea parintilor.

Parintii sunt cei care pot afecta negativ primul an al bebelusului din cauza faptului ca se ingrijoreaza foarte mult si inutil pentru lucruri neinsemnate.

De aceea, fie ca se afla la primul copil, al doilea, al treilea, parintii trebuie sa isi stapaneasca emotiile, sa se intereseze mai mult despre unuele reactii pe care le pot avea bebelusii si sa ia totul in mod natural, sa fie spontani si sa se bucure impreuna de primul an de viata al bebelusului.

Parintii intra in panica pentru orice si nimic

Aceasta este prima si cea mai importanta greseala pe care o pot face parintii bebelusilor. Acestia pot intra in panica pentru orice lucru marunt, chiar daca acesta nu le afecteaza in niciun fel dezvoltarea copiilor, sanatatea lor sau chiar siguranta. In cazul in care copilul plange prea mult, parintii se streseaza si incearca sa afle adevaratele motive pentru care plange.

In cazul in care regurgiteaza, acestia se gandesc automat la o boala pe care au gasit-o la primele cautari pe Google. Bebelusii sunt mult mai sanatosi si mai vigurosi decat ar crede parintii de aceea trebuie sa incerce sa fie cat mai relaxati pentru ca primul an de viata al bebelusului sa fie plini de bucurii, nu de suparari, stress si anxietate.

Parintii care isi lasa bebelusul sa planga sau ii trezesc in timpul noptii pentru a le hrani

Exista si o alta categorie de parinti, cei care lasa bebelusul sa planga pentru a se calma pentru ca asa au citit ei in carti sau pe diferite site-uri. Ca si parinti, adultii considera ca nu este de datoria lor ca bebelusul sa nu planga nonstop si pentru orice. Uneori bebelusii plang pentru ca abia le-a fost schimbat scutecul si ii deranjeaza o cuta, alteori bebelusii plang din cauza ca au fost imbracati cu hainute nu le sta cum trebuie si le irita putin pielea.

In general, plansul face parte din natura bebelusilor, dar daca bebelusul plange neconsolat si necontrolat timp de o ora, lasat fiind de parinti pentru a se linisti, iar plansul este insotit de alte simptome, este important ca parintele se imediat masuri si sa sune medicul.

Nu nu ultimul rand, parintii trebuie sa lase bebelusul sa doarma nu se trezeasca pe timpul noptii pentru a fi alaptat sau pentru a oferi bebe biberonul cu lapte in cazul in care acesta nu se scoala pentru ca nu simte nevoia sa se hraneasca. Este posibil si benefic pentru bebelusii alaptati si mamicile lor sa doarma noaptea, iar daca bebelusul nu se trezeste in timpul noptii atunci trebuie lasat sa doarma.