Acasă Sanatate Care sunt cele mai frecvente urgente stomatologice la copii?

Care sunt cele mai frecvente urgente stomatologice la copii?

Raspunsul cel mai simplu si evident este sa se prezinte la medicul dentist, Elveto-Dent.ro fiind unul dintre cele mai performante clinici stomatologice din sectorul 2 al capitalei

Elveto-Dent.ro

Cu toate ca situatiile pentru care oamenii se prezinta la cabinetul de urgente stomatologice non-stop din Iancului sunt variate, acestea sunt, de cele mai multe ori in stadii destul de grave. Motivul este ca oamenii nu trateaza urgentele stomatologice cu aceeasi seriozitate cu cat trateaza alte tipuri de urgente.

Acest lucru se reflecta, uneori, si in cazul copiilor, care sunt dusi la urgente atunci cand cei mici se confrunta cu dureri foarte mari de dinti. De aceea, parintii au datoria de a-i invata inca de la cele mai mici varste cum ar trebui ingrijiti dintii si ce ar trebui sa faca in momentul in care au o problema dentara.

Raspunsul cel mai simplu si evident este sa se prezinte la medicul dentist, Elveto-Dent.ro fiind unul dintre cele mai performante clinici stomatologice din sectorul 2 al capitalei.

4 cazuri de urgente stomatologice

Copiii sunt mult mai sensibili la durere, motiv pentru care atunci cand acestia se confrunta cu probleme dentare care le provoaca durere si, mai ales, sangerare este recomandat ca parintii sa ii duca rapid la medicul stomatolog, de preferat pedodont.

Printre cele mai intalnite situatii de urgente stomatologie la copii, sunt urmatoarele cazuri:

  • Dintii de lapte mobili – in cazul dintilor de lapte care se misca dar nu reusesc sa cada sau care provoaca durere, sangerare sau alte astfel de probleme, este indicat sa se consulte rapid un medic dentist;
  • Durerile de dinti – principalele cauze care provoaca durerile de dinti sunt cariile profunde, care au ajuns la pulpa dentara, afectand nervul.

In acest caz, durerile pot fi destul de puternice, necesitand interventia unui stomatolog;

Urgente stomatologice non-stop din Iancului | Elveto-Dent.ro

urgente stomatologice non-stop din Iancului

  • Abcesul dentar – de asemenea, cariile profunde pot duce si la aparitia unor infectii, care se localizeaza intr-un loc, formand un abces dentar.

Tinand cont ca este vorba despre o infectie, pentru a elimina orice risc de suprainfectare, copilul trebuie dus la cabinetul stomatologic din Iancului sau din orasul in care locuiesc pentru a stabili planul de tratament;

  • Traumatismele dentare – copiii sunt foarte energici, una din activitatea lor preferata fiind cataratul, insa aceasta prezinta si unele riscuri, cum ar fi cazutul in urma caruia acestia pot suferi traumatisme dentare.