Reteta de clatite americane a patruns de-a lungul timpului in toate bucatariile din lume. Acestea sunt groase, au o consistenta foarte pufoasa, o suprafata aurie uniforma si pot fi servite simple, cu sirop de artar, gem, frisca, iar optiunile nu se opresc aici.

In America, aceste clatitele se consuma alaturi de toppinguri, sosuri, marmelada, la micul dejun. Reteta a fost pastrata, dar umpluturile au fost adaptate in functie de particularitatile fiecarei bucatarii in parte.

Ingrediente pentru clatitele americane

Pentru a prepara clatite americane sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina (500 de grame), lapte (600 ml), oua (5 bucati), praf de copt (3 lingurite), sare, zahar (5 linguri), zahar vanilat (un plic), ulei (7 linguri).

Cum se prepara clatitele americane
  • Modul de preparare al clatitelor americane este foarte simplu. Se pune faina intr-un bol suficient de adanc, alaturi de praful de copt si de zahar. In alt vas, se separa albusurile de galbenusuri de la cele cinci oua si se mixeaza albusurile foarte bine, pana devin o spuma consistenta. Si galbenusurile se bat cateva minute, cu un praf de sare.
  • Se amesteca galbenusurile cu laptele si cu uleiul si se adauga peste faina. La final se incorporeaza albusurile, amestecand de jos in sus cu grija. Se va obtine un aluat dens, cu o consistenta pufoasa. Se pune o tigaie teflonata, unsa cu unt, la incins, se adauga cate un polonic de aluat in centrul tigaii si se lasa sa se intinda suficient de mult. Dupa cateva minute se intoarce si pe cealalta parte si se lasa pana ce devine aurie.
  • Dupa ce toate clatitele sunt gata, se asaza cate una sau doua pe o farfurie, alaturi de sirop de artar sau de sirop de ciocolata, de miere sau de zahar pudra. Se pot servi caldute sau reci, alaturi de fructe, pot reprezenta o idee excelenta pentru pachetelul copiilor la scoala sau la gradinita si se prepara repede, in doar cateva minute.
  • Secretul pentru a obtine cele mai delicioase American Pancakes este consistenta compozitiei si puterea focului. Focul trebuie sa fie mediu, pentru a nu arde clatitele, iar fiecare clatita are nevoie de minimum 2 minute pentru a se coace complet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here