Acasă Uncategorized Ce este si cum actioneaza tratamentul antimicrobian asupra unor uniforme medicale?

Ce este si cum actioneaza tratamentul antimicrobian asupra unor uniforme medicale?

De ani de zile, lucratorii din domeniul medical cunosc importanta sterilizarii echipamentului medical si a spalarii mainilor. Studiile au aratat ca textilele spitalicesti contribuie cel mai mult la transmiterea agentilor patogeni, dar zeci de ani nu s-a pus prea mare accent pe acest lucru.

uniforme antimicrobiene

De ani de zile, lucratorii din domeniul medical cunosc importanta sterilizarii echipamentului medical si a spalarii mainilor. Studiile au aratat ca textilele spitalicesti contribuie cel mai mult la transmiterea agentilor patogeni, dar zeci de ani nu s-a pus prea mare accent pe acest lucru.

Pacientii au nevoie de medici si asistenti medicali in ciuda faptului ca uniformele acestora ar putea contribui la infectii. Uniformele purtate intr-o zi de 8 ore sau chiar mai lunga, pot fi usor contaminate, fiind o sursa usoara prin care bacteriile pot migra si se pot dezvolta. Recent, cercetatorii au gasit o modalitate de a combate aceasta provocare, datorita crearii de tesaturi proiectate pentru a preveni contaminarea. Astazi, cele mai multe uniforme medicale sunt fabricate din tesaturi antimicrobiene ce impiedica raspandirea bacteriilor contaminante in spitale.

Desigur, toata lumea se intreaba cum functioneaza aceste uniforme, iar mecanismul este unul simplu! In primul rand, exista producatori diferiti si toti folosesc diferite mijloace de a aplica tratament antimicrobian uniformelor. De obicei, se foloseste un agent antimicrobian activ care este incorporat in fibrele textile. Acesti agenti se leaga permanent de fibre, creand o bariera care respinge si ucide bacteriile. Unii agenti vizeaza bacteriile in mod specific, in timp ce altii tintesc proteinele bacteriene, iar altii intervin la nivelul ADN-ului bacteriilor, lucru care face imposibila reproducerea acestora. Cand bacteriile intra in contact cu testul antimicrobian, capacitatea lor de reproducere este intrerupta.

Ca bonus suplimentar, aceasta tehnologie previne, de asemenea, petele cauzate de diverse lichide. Aceasta linie de aparare impiedica actiunea fluidelor asupra tesaturii. Cu alte cuvinte, lichidele bogate in bacterii sunt indepartate imediat de pe tesatura. Agentul lucreaza prin eliminarea grupurilor de proteine pe care ciupercile trebuie sa le creasca pentru a se putea inmulti.

Cel putin un studiu sugereaza ca un astfel de tratament avansat din punct de vedere tehnologic reprezinta o metoda eficienta de prevenire sau limitare a raspandirii infectiilor.

Uniforme medicale, uniforme antimicrobiene | www.medifashion.ro

uniforme medicale

Daca sunteti in cautarea unor astfel de uniforme antimicrobiene, nu ar trebui sa stati pe ganduri, ci sa accesati www.medifashion.ro pentru a vizualiza cat mai multe modele din care sa alegeti ce va reprezinta!