Acasă Diverse Cum sa ai grija de urechile pisicii

Cum sa ai grija de urechile pisicii

Chiar daca urechile pisicii se curata in mod natural, este important ca stapanii sa faca o verificare saptamanala pentru a vedea daca exista vreo murdarie de indepartat

urechile pisicii

Chiar daca urechile pisicii se curata in mod natural, este important ca stapanii sa faca o verificare saptamanala pentru a vedea daca exista vreo murdarie de indepartat. Ingrijirea la timp a urechilor pisicii protejeaza animalul de companie impotriva multor boli. Pe de alta parte, acestea nu trebuie curatate prea des, deoarece exista riscul inlaturarii barierelor de protectie si pot aparea infectiile urechii.

Pentru a curata urechile pisicii se foloseste un produs de igiena adecvat vandut la farmaciile veterinare. Se aplica acest produs in ureche, apoi se sterge cu o compresa moale sau cu o bucata de bumbac. Cand se curata urechea pisicii, trebuie acordata o atentie deosebita pliurilor cartilaginoase in care se gaseste deseori praf si o multime de reziduuri.

Indepartati parul din urechi

Prezenta parului in ureche impiedica aerarea urechii si curatarea naturala. Daca se observa ca pisica are par in urechi, acesta va trebui sa fie indepartat. Pentru ca procedura sa nu dureze prea mult, parul nu se va trage drept ci se va rasuci putin inainte de a se trage.

Urechile pisicii par iritate. Ce sa fac ?

Daca stapanii constata ca urechile pisicii sunt iritate – prezenta de puroi sau prea multa ceara, urechi rosii, trebuie sa consulte neaparat medicul veterinar. De asemenea, daca observa ca pisica se scarpina la ureche mai des sau daca isi inclina capul, trebuie sa fie pentru ca are o boala legata de iritatiile gasite la ureche sau poate fi otita.

Nu confundati urechea murdara cu otita!

O pisica cu urechi murdare poate avea tendinta de a se scarpina. Trebuie curatate urechile cu un produs adecvat si o bucata mare de bumbac. Una sau doua curatari ar trebui sa fie suficiente pentru a opri mancarimea pisicii. Daca aceasta continua sa se scarpine sau daca continutul urechii este purulent si cu aspect negru, trebuie consultat un medic veterinar pentru a trata ceea ce pare a fi o infectie a urechii.