Acasă Sanatate Tratamente stomatologice pentru copii: ce rol are pedodontistul

Tratamente stomatologice pentru copii: ce rol are pedodontistul

tratamente stomatologice

Pedodontia este ramura stomatologica ce se ocupa de tratamente stomatologice la copii si bebelusi. Copiii cu varste cuprinse intre 0-12 ani trebuie sa viziteze cabinetul unui medic pedodontist frecvent, pentru a preveni dezvoltarea incorecta a danturii.

Mai mult, cu cat vizitele la medic incep mai devreme, cu atat copiii vor deveni mai dezinvolti si vor acorda incredere procedurilor si tratamentelor esentiale pentru o dantura sanatoasa.

Echipa de medici de la clinica PlazaDent.ro ofera servicii diverse, precum: parodontologie, ortodontie, chirurgie, implantologie, detartraj, dar si pedodontie.

Tratamentele de pedodontie sunt oferite de catre medicul stomatolog care de-a lungul carierei sale s-a axat pe studiul procedurilor medicale destinate copiilor. Acesta se diferentiaza de un alt medic stomatolog prin capacitatea de a comunica celor mici procedurile puse in practica, prin modalitatile de tratament sau de examinare a dintilor.

Parintii trebuie sa caute cel mai bun pedodontist inca de cand copilul se naste. In acest fel poate fi verificata activitatea medicului stomatolog mai devreme, pentru ca alegerea sa fie cea mai buna pentru copil. De modul in care medicul va relationa cu copilul depinde perceptia acestuia despre dentist si despre cat de importanta este ingrijirea danturii.

Cand au loc primele tratamente stomatologice la copii?

Tratamentele stomatologice au loc doar atunci cand dantura sau gingiile copiilor sunt afectate. Cu toate astea, vizitele la medicul pedodontist trebuie sa inceapa de la varste fragede, chiar de cand apar primii dinti. Dintii erup la bebelusii cu varsta cuprinsa intre 6-12 luni.

Atunci, parintii vor incepe familiarizarea bebelusului cu medicul dentist, prin scurte vizite in cabinet. De altfel, doar prin vizite regulate medicii asigura copiilor o dentitie sanatoasa cu care acestia se pot hrani corect.

Extractii dentare | Tratamente stomatologice | PlazaDent.ro

extractii dentare

Tratamentele stomatologice oferite de sectia de pedodontie sunt urmatoarele:

  • extractii dentare: dinti mobili sau temporari imobili;
  • pansamente calmante;
  • sigilari;
  • tratamente in regim de urgenta;
  • obturatii;
  • pulpectomie deviala;
  • tratament pentru gangrena.

Perioada 0-12 ani a copiilor este critica pentru dezvoltarea danturii. Cu atentie din partea parintilor si a medicului stomatolog, copiii vor dezvolta o dantura frumoasa si sanatoasa.

Este binecunoscut faptul ca multi adulti sufera de teama de dentist: daca in perioada copilariei vizitele in cabinet ar fi fost facute la timp si frecvent, ei nu s-ar confrunta mai tarziu cu aceasta problema.