Chiar daca nu este cea mai placuta experienta, o extractie de masea este uneori necesara. In urma extractiei, in locul dintelui va ramane, temporar, un gol.
Timpul necesar pentru vindecare si inchiderea golului depinde de mai multi factori si poate dura de la cateva saptamani pana la cateva luni. In general, doua aspecte importante care determina perioada de vindecare sunt dimensiunea maselei extrase si tipul extractiei.
In continuare, cei care au trecut printr-o astfel de interventie stomatologica pot afla cateva informatii si sfaturi care vor grabi vindecarea si vor face perioada de recuperare mult mai usoara.
Timpul de recuperare depinde de tipul de extractie de masea
Exista doua tipuri de extractii de masele: simple si chirurgicale. Perioada de recuperare in aceste cazuri este de 7 zile. Daca maseaua extrasa are o dimensiune mare, perioada de recuperare va fi mai lunga.
Golul poate fi inchis la suprafata dupa aproximativ 3 saptamani, insa recuperarea completa va mai dura. Extractiile chirurgicale necesita 6 saptamani pentru a se vindeca superficial, la care se mai adauga cateva luni pentru vindecarea completa.
Sfaturi pentru o recuperare mai rapida
In urma extractiei, un dentist bun va oferi pacientului sfaturi precum:
- aplicarea de gheata in zona maxilarului, pentru a reduce edemul;
- consumul de alimente moi in primele 2-3 zile de la interventie;
- consumul de apa la temperatura camerei;
- evitarea medicamentelor anticoagulante, daca este posibil;
- mentinerea unui tampon in zona extractiei timp de minim 30 de minute dupa interventie, pentru a stimula formarea cheagului de sange;
- odihna timp de 24 de ore;
- pastrarea zonei curate, prin clatiri cu apa cu sare.
Dentist bun | Extractie de masea | CabinetStomatologicSector2.ro
La Elveto Dent, nevoile pacientilor sunt intotdeauna puse pe primul loc, motiv pentru care medicii sunt disponibili oricand, in cazul in care apar complicatii dupa o extractie de masea. Iata cand este recomandat ca pacientii sa apeleze la medic, folosind informatiile de contact de pe CabinetStomatologicSector2.ro.
- aparitia puroiului;
- dureri intense;
- febra;
- gust neplacut in gura, care persista chiar si dupa clatire;
- osul maxilarului este vizibil la locul interventiei;
- puroi sau sange in secretiile nazale;
- sangerari abundente;
- senzatia de amorteala;
- umflaturi severe sau edem care apare dupa 3 sau mai multe zile de la interventie.