Acasă Sanatate Implant dentar – tipuri și inserarea acestuia

Implant dentar – tipuri și inserarea acestuia

Pentru mai multe detalii despre implantul dentar, pacientii pot afla informatiile dorite de pe site-ul PlazaDent.ro

Metoda preferata de inlocuire a dintilor bolnavi este un implant dentar în Bucuresti. Acesta poate fi o solutie ideala pentru pacientii care au nevoie de extractii dentare, cei cu dinti lipsa si care cauta o alternativa mai confortabila la protezele dentare.

Un studiu a stabilit o legatura intre perceptia esteticii dentare a unei persoane si bunastarea psihologica a acesteia. La randul sau, acesta din urma poate afecta increderea in sine. Un alt studiu a constatat ca nemultumirea fata de aspectul dintilor a afectat stima de sine.

Implanturile dentare sunt o alternativa la protezele dentare. Sunt o optiune buna pentru pacientii a caror maxilar nu poate sustine protezele dentare.

Pentru mai multe detalii despre implantul dentar, pacientii pot afla informatiile dorite de pe site-ul plazadent.ro. Implanturile dentare sunt, de asemenea, excelente pentru persoanele care au avut un accident care implica extragerea unuia sau mai multor dinti.

Cei interesati pot merge la clinica stomatologica din sector 6. Aici vor beneficia de servicii de inalta calitate.

Unul dintre punctele forte ale implanturilor sunt materialele din care sunt realizate: un implant trebuie sa imite in primul rand radacina unui dinte natural, materialele utilizate pentru implanturile dentare trebuie sa fie, prin urmare, compatibile cu maxilarul pacientului.

Tipuri de implanturi dentare

Exista multe marci si producatori de implanturi dentare. Si aceasta este o veste buna pentru stomatologi si pacienti. In functie de caz, medicul dentist poate oferi implanturile cele mai potrivite pentru dintii curenti.

Implant dentar în Bucuresti | Clinica stomatologica din sector 6 | PlazaDent.ro

clinica stomatologica din sector 6

Exista doua modalitati principale de a plasa un implant dentar:

  • in osul maxilarului: se spune ca implantul este „endosos”. Are loc direct in osul maxilarului. De obicei se folosesc implanturi tip surub sau cilindru.
  • pe osul maxilarului: se spune ca implantul utilizat este „subperiostal”. Este utilizat in general pentru maxilarul inferior, mandibula si/sau atunci cand osul este prea scurt pentru a fi forat si pentru a primi un alt tip de implant.

Implanturile endosoase si implanturile subperiostale sunt, de asemenea, alese de dentist in functie de metoda de plasare, in functie de necesitatea pacientului. In toate cazurile, cand implantul este endosos, este necesar sa se acorde timp pentru ca implantul sa fie osteointegrat.