Acasă Auto Noile sisteme de siguranta ale masinii care vor fi introduse pana in...

Noile sisteme de siguranta ale masinii care vor fi introduse pana in anul 2022

Toate acestea au rolul de a proteja pasagerii, masinile si alti participanti la trafic, deci vor fi indispenabile! Pentru a inchiria o masina performanta accesati inchirieri-masini.ro .

Caracteristicile de siguranta pentru asistenta soferului disponibile pentru cumparatorii de masini, s-au imbunatatit simtitor in ultimii ani. Intelegerea modului in care functioneaza si cum pot fi de folos in evitarea unui accident sunt esentiale, mai ales pentru a decide daca merita sa investiti intr-o masina care este dotata cu astfel de sisteme de siguranta. Iata cateva dintre caracteristicile actuale de asistenta a soferului, impreuna cu cateva explicatii!

Controlul automat alt vitezei sau ”adapting cruise control” foloseste radarul si modulele camerei auto pentru a modifica viteza de croaziera setata daca detecteaza un vehicul mai lent. Astfel, masina va mentine o distanta specifica fata de masina din din fata. O astfel de caracteristica este destul de utila, deoarece reduce oboseala soferului mai ales in zonele cu trafic intens.

Active park assist” sau asistenta activa la parcare foloseste senzori care vor masura locurile de parcare libere si apoi vor orienta activ vehiculul catre acestea in timp ce soferul opereaza acceleratia si frana. Acest sistem de asistenta este extrem de util mai ales soferilor incepatori.

Folosind camere frontale, vehiculele echipate cu sistem de franare automata de urgenta (automated emergency breaking) il vor avertiza pe sofer cu privire la o coliziune iminenta cu un alt vehicul, pieton sau obiect si apoi vor frana vehiculul in loc soferului daca acesta nu ia atitudine la atentionarile aduse. Unele sisteme functioneaza doar la viteze mici, in timp ce sistemele avansate functioneaza chiar si la viteze de autostrada. Acest sistem va fi introdus treptat la toate masinile noi ca o caracteristica standard pana in 2022.

Senzorii in barele de protectie din spate sau uneori din oglinzile retrovizoare, sistemul de monitorizare a punctelor moarte (blind spot-monitor) pot avertiza soferul asupra vehiculelor care se afla aproape de punctul mort al masinii. In general, acesti senzori functioneaza foarte bine si pot fi de folos mai ales soferilor de autovehicule mari: tiruri, camioane.

Driver-attention monitor este un tip de sistem care urmareste soferul pentru a ajuta la prevenirea accidentelor cauzate de conducerea somnolenta si distrasa. Majoritatea sistemelor folosesc senzori pentru a monitoriza miscarile si volumul corectiilor de directie pentru a determina daca soferul este atent, daca este obosit sau scrie mesaje. Aceste sisteme furnizeaza o alerta vizuala sau sonora pentru a incuraja luarea unei pauze de la condus.

In incercarea de a-i proteja pe cei aflati in afara vehiculului, multe masini moderne vin cu un sistem de detectare a pietonilor care foloseste camere pentru a urmari persoanele care traverseaza strada sau merg pe bicicleta folosind o banda comuna sau alaturata. Vehiculele cu aceasta caracteristica se vor frana in mod automat daca sistemul ”simte” ca urmeaza o coliziune cu un pieton.

Rent a car Bucuresti | inchirieri-masini.ro

rent a car Bucuresti

Chiar si masinile WLC rent a car Bucuresti vor beneficia de aceste sisteme pe masura ce flota veche va fi inlocuita cu una noua! Toate acestea au rolul de a proteja pasagerii, masinile si alti participanti la trafic, deci vor fi indispenabile! Pentru a inchiria o masina performanta accesati inchirieri-masini.ro .