Acasă Diverse Cum alegi aparatul de gatit multicooker?

Cum alegi aparatul de gatit multicooker?

multicooker

Aparatul de gatit multicooker este un aparat esential in bucatarie. Drept urmare, acesta este intalnit in tot mai multe gospodarii. Iar pe masura ce cererea creste, oferta este si ea tot mai mare.

Astfel, pe piata exista multe modele, dar celor interesati le este destul de dificil sa faca o alegere. Insa, daca vor lua in considerare cateva criterii de selectie, cu siguranta, vor gasi aparatul adecvat.

  • Putere si program

Sarcina principala a multicookerului este de a simplifica timpul de gatit. Deci puterea este foarte importanta si este un indiciu pentru a evalua performanta aparatului in ceea ce priveste gatitul. Pe piata, puterea acestora este foarte vasta.

Modelele pot avea de la 750 W pana la mai mult de 1500 W. Aceasta putere conditioneaza timpul de gatit, in plus, timpul de preincalzire va scadea. Unele modele standard se incalzesc pana la 40 ° C dar modelele mai eficiente se pot incalzi pana la peste 160 ° C.

Un multicooker poate gati toate alimentele in mod diferit. Deci, indiferent de alimentele care se pun, carne, orez etc, el trebuie sa poata satisface cererea. Deci cel mai bun aparat este cel care ofera programe diferite pentru realizarea multor preparate.

Exista functii pentru aburi, pentru fierbere sau pentru rumenire. Cu toate acestea, nu este necesar sa se ia un dispozitiv cu mai multe functii, deoarece majoritatea vor fi inutile pentru gatit acasa. Cel mai bine este sa se cumpere modelul care are programele pe care le doritorii, le folosesc.

  • Capacitatea vasului

Capacitatea de gatit este, de asemenea, foarte importanta. Trebuie sa se poata gati cantitatea pentru familie dintr-o singura data. Astfel, capacitatea sa trebuie sa corespunda cu numarul membrilor familiei. In general, aparatele care sunt pe piata au o capacitate cuprinsa intre 4 L si 6 L. Ele pot pregati mese pentru 4 si 6 persoane.

In plus, daca este posibil, este bine sa se aleaga un vas cu o acoperire antiaderenta. In acest fel, mancarea nu se va lipi de fundul acestuia. Vasele cu manere sunt, de asemenea, mai practice, deoarece sunt mai usor de manevrat.