Acasă Diverse Fata sau baiat: functioneaza calendarul chinezesc al sarcinii?

Fata sau baiat: functioneaza calendarul chinezesc al sarcinii?

In timpul Revolutiei Boxerilor din 1900, multe comori ale familiei imperiale au fost jefuite, inclusiv acest faimos document care ar fi ajuns in Regatul Unit, pastrat pretios ca si comoara de catre rege

calendarul chinezesc

Calendarul chinezesc al sarcinii este una dintre cele mai vechi metode care promit sa prezica sexul unui bebelus si chiar sa il aleaga atunci cand se concepe la un anumit moment – potrivit credintei.

Fata sau baiat: unii parinti sunt foarte nerabdatori sa cunoasca verdictul, chiar inainte de a 2-a ecografie.

Ce este calendarul chinezesc?

Calendarul chinezesc este un calendar pentru prezicerea sexului bebelusului pe baza lunii conceptiei si a varstei mamei in momentul conceptiei. Prin extensie, el ar face posibila alegerea sexului copilului, parintii putand sa programeze cu atentie actul sexual intr-o anumita luna.

Calendarul chinezesc al sarcinii a fost dezvoltat de astrologi in timpul dinastiei Qing. Pastrat cu precizie in palatul imperial, utilizarea acestuia a fost rezervata eunucilor dedicati, exclusiv familiei imperiale pentru a avea copii de sex masculin.

In timpul Revolutiei Boxerilor din 1900, multe comori ale familiei imperiale au fost jefuite, inclusiv acest faimos document care ar fi ajuns in Regatul Unit, pastrat pretios ca si comoara de catre rege. Ar fi reaparut in anii 1970 si publicat de un ziar taiwanez in 1972. De atunci, a fost folosit de multe familii chineze.

Cum functioneaza calendarul chinezesc pentru a alege sexul bebelusului?

Cu calendarul chinezesc, 2 date sunt suficiente pentru a cunoaste sexul copilului:

  • luna conceptiei;
  • varsta mamei la conceptie.

Trecand aceste 2 date, se poate obtine sexul copilului.

Chiar functioneaza?

Conform credintei, fiabilitatea acestui calendar este de 90%. Cu toate acestea, niciun studiu stiintific nu a validat aceasta cifra.

Sexul bebelusului, o coincidenta

Sexul bebelusului seamana putin cu loteria naturii. De fapt, depinde de intamplare.

De amintit ca, in timpul fertilizarii, ovocitul mamei si spermatozoizii furnizeaza fiecare materialul genetic:

  • 22 cromozomi + 1 cromozom X pentru ovocit;
  • 22 de cromozomi + 1 cromozom X sau Y pentru sperma.

Cele 2 celule fuzioneaza si dau nastere unei singure celule care contine apoi materialul genetic complet pentru a forma o noua fiinta: 44 cromozomi + 1 pereche de cromozomi sexuali. Acest program genetic contine sexul bebelusului, care in acest caz depinde de cromozomul sexual furnizat de sperma:

  • daca sperma a adus un cromozom X, bebelusul poarta perechea XX: va fi o fata;
  • daca sperma aduce cromozomul Y, bebelusul va avea perechea XY: va fi un baiat.