Acasă Diverse Importanta dietei in insuficienta renala la pisici

Importanta dietei in insuficienta renala la pisici

Inainte de utilizare sau inainte de prelungirea duratei de utilizare, se recomanda sa se solicite sfatul unui medic veterinar

insuficienta renala

Dieta este cel putin la fel de importanta ca si terapia medicamentoasa in insuficienta renala la pisici. Controlul bolii si incetinirea progresiei acesteia contribuie la imbunatatirea calitatii vietii pisicii.

Reducerea aportului alimentar de fosfor este esentiala pentru a incetini progresia bolii. Acesta poate reduce gravitatea simptomelor si progresul deteriorarii rinichilor. In cantitati reduse proteinele de buna calitate pot ajuta la restabilirea nivelurilor normale de acid-baza.

Optimizarea nivelului si tipului de proteine ​​poate contribui, de asemenea, la imbunatatirea calitatii vietii pisicilor cu boli de rinichi; aceste precautii reduc la minimum semnele clinice, oferind in acelasi timp energie si ajutand la mentinerea sanatatii muschilor, a organelor si a functiei imune.

Exista alimente concepute pentru pisicile cu boli de rinichi. Acestea sunt, de asemenea, disponibile si sub forma umeda si au mai multe arome pentru a satisface gustul celor mai pretentioase pisici.

Inainte de utilizare sau inainte de prelungirea duratei de utilizare, se recomanda sa se solicite sfatul unui medic veterinar.

In timpul crizelor, este necesar, ca si in cazul insuficientei renale acute, sa se faca perfuzii. Intr-adevar, acestea fac posibila rehidratarea pisicii, pentru a elimina o parte din toxinele acumulate in sange. Perfuziile ajuta si la vitalizarea corpului.

Prognosticul depinde de afectarea rinichilor si de tratamentul administrat. Durata de viata a pisicii bolnave care primeste un tratament adecvat poate fi foarte lunga. Prin urmare, este important ca pisica sa fie consultata de un medic veterinar si sa se evite administrarea medicamentelor care ar putea fi daunatoare pentru rinichi.

Este foarte important sa se aduca regulat pisica cu insuficienta renala la medicul veterinar si sa i se ofere doar o dieta adecvata astfel incat sa poata petrece mult timp fericit alaturi de stapanii sai.

Preventiv, cand pisica implineste 8 ani, se poate cere medicului veterinar sa efectueze periodic teste de sange pentru a depista, daca este cazul, cat mai devreme boala renala. Veterinarul poate lua apoi masuri pentru a prelungi cat mai mult viata insotitorului blanos.