Acasă Diverse Cum sa alegi un cablu HDMI?

Cum sa alegi un cablu HDMI?

Fiecare conector HDMI integreaza 19 perechi de cabluri, care trebuie sa aiba exact aceeasi lungime si coeficienti corespunzatori

cablu HDMI

Cablul HDMI este modalitatea moderna optima de a transfera semnal video si audio intre diferite dispozitive. Abrevierea HDMI inseamna High-Definition Multimedia Interface. Astazi, peste 800 de companii utilizeaza standardul HDMI in produsele lor, ceea ce il face cel mai comun si convenabil mod de a conecta dispozitive media.

Natura universala si distributia larga a interfetei HDMI permit conectarea mai multor dispozitive care necesita transfer de semnal video si audio – computer desktop, laptop, consola de jocuri, media player, televizor, sistem home cinema, proiector, monitor etc.

Datorita versiunilor mai compacte ale standardului, Micro HDMI si Mini HDMI, se pot conecta prin cablul sau adaptorul corespunzator si dispozitive mai mici precum tablete, smartphone-uri, camere video, camere si console de jocuri portabile. Un singur cablu pentru a le guverna pe toate!

Ce anume trebuie sa cauti?

Fiecare conector HDMI integreaza 19 perechi de cabluri, care trebuie sa aiba exact aceeasi lungime si coeficienti corespunzatori, pentru a transmite exact bitii care compun semnalul digital audio si video.

Acesti biti trebuie sa fie transmisi in sincronizare perfecta pentru ca datele sa fie interpretate corect. Prin urmare, toate cablurile HDMI disponibile in comert sunt proiectate, fabricate si testate cu o toleranta extrem de scazuta inainte de a fi marcate cu sigla oficiala HDMI.

Cu toate acestea, nu toate cablurile HDMI sunt la fel si este bine sa se faca alegerea in functie de circumstantele specifice.

  • La o lungime a cablului de peste 10 metri, semnalul incepe sa slabeasca si este indicat sa se foloseasca cabluri de mai buna calitate, cu imbinare si izolare excelenta pentru a minimiza interferentele si a pastra calitatea semnalelor video si audio.
  • Daca exista probleme cu un cablu lung cu interferenta si intrerupere a semnalului, chiar daca cablul este de buna calitate, se poate spori transferul cu amplificatoare special concepute pentru astfel de cazuri.
  • In spatiile inguste din jurul dispozitivului, se recomanda utilizarea unui cablu cu conector in forma de L sau adaptoare adecvate pentru a preveni ruperea cablului.
  • In cazul in care se va folosi cablul pentru transferul semnalului video cu rezolutie de pana la Full HD (1080p), fiecare versiune de HDMI va functiona. Cu toate acestea, daca se intentioneaza un transfer de videoclipuri UltraHD (4K), trebuie alese cablurile de inalta calitate, de la versiunea 1.3 in sus.