Acasă Servicii Diverse Ce faci daca ai alimentat cu benzina in loc de motorina? Ghid...

Ce faci daca ai alimentat cu benzina in loc de motorina? Ghid util

Adaugarea unei cantitati mici de benzina va face motorina mai fluida, fara a modifica substantial proprietatile sale de lubrifiere

alimentare mașina

Grijile zilnice si graba sunt consilieri rai, iar o distragere a atentiei ii poate determina pe unii soferi sa greseasca si sa puna benzina intr-o masina diesel. In functie de cantitatea de benzina adaugata si de actiunile soferilor, situatia va duce la un incident minor, o problema usor de rezolvat sau o avarie grava.

Daca s-a observat imediat si cantitatea de benzina adaugata este mai mica de 2 litri, nu se va intampla nimic remarcabil, cu conditia sa se faca plinul cu motorina.

Pentru cantitati mai mari de benzina, este recomandat ca soferul sa fie foarte precaut si sa transporte masina cu o platforma auto la un service pentru golirea rezervorului.

Lucrurile se complica daca umplerea a fost completa si, soferul fara sa-si dea seama de eroare, a pornit masina. In acest caz, este usor ca pompa de combustibil, injectoarele si aproape toate componentele interne ale motorului sa fie deteriorate.

Poti pune putina benzina intr-o masina diesel iarna?

Da, pentru a ajuta la pornire cand temperatura ambientala este foarte scazuta. Adaugarea unei cantitati mici de benzina va face motorina mai fluida, fara a modifica substantial proprietatile sale de lubrifiere. Procentul recomandat nu trebuie sa depaseasca niciodata 2% .

Cu alte cuvinte, intr-o masina cu rezervor de 50 de litri, se va adauga un singur litru de benzina si apoi se va umple rezervorul cu motorina.

Ce trebuie facut daca se pune benzina intr-o masina diesel?

Cu exceptia cazului deja indicat – cand s-a adaugat doar putina benzina – singura decizie prudenta este apelarea la platforma auto, fara a incerca pornirea masinii.

La service, problema poate fi rezolvata prin simpla golire a rezervorului sau poate fi necesara o curatare temeinica a circuitului de alimentare cu combustibil. In acest caz motorul nu este avariat si interventia tehnica nu va fi foarte costisitoare.

Ce nu trebuie facut?

Marea greseala este pornirea masinii pentru a ajunge la un service. Vehiculul se va opri in timpul calatoriei din cauza unei defectiuni majore, care va necesita probabil schimbarea motorului.