Implementarea unui sistem informatic in cadrul unei companii nu este o sarcina atat de simpla asa cum ar putea parea la prima vedere. Acest sistem trebuie ales foarte atent, compania care il ofera trebuie sa aiba notorietate pe piata si sa fie apreciata de cat mai multi utilizatori, iar investitia facuta trebuie sa tina cont de necesitatile si de specificul companiei.
Desi prima impresie este una descurajanta pentru foarte multe companii, investitia in solutii software trebuie raportata la beneficiile care se obtin prin implementarea unui sistem informatic. Companiile care cauta sa implementeze un program de gestiune pentru agricultura, spre exemplu, sau alte tipuri de solutii pentru dezvoltarea companiei sunt invitate sa se gandeasca foarte bine la optiunile pe care le au la dispozitie. Cele mai bune solutii ERP sunt disponibile in mediul online si ii ajuta pe utilizatori sa scape de multe probleme.
Implementarea solutiilor ERP in cadrul companiilor este simpla si foarte dorita de reprezentantii acestora, care identifica, de-a lungul timpului, un set de probleme specifice pe care programele traditionale de contabilitate nu le pot gestiona, deoarece nu dispun de toate functiile necesare sau nu pot sa suporte mai multi utilizatori sau volume mari de date.
Administratorii companiilor care cauta o alternativa low-cost pentru solutiile implementate gasesc aceasta varianta ca fiind un cost suplimentar si o risipa de timp, bani si resurse, deoarece problemele nu pot fi rezolvate cu aplicatii care nu beneficiaza de toate functiile necesare. Contabilitatea primara si sintetica este lucrata partial in aplicatia respectiva, in timp ce unele operatiuni se fac in foi de calcul tabelar sau partial pe hartie.
Program de gestiune pentru agricultura | solutii ERP | solutii software | attosoft.ro
Ceea ce inseamna ca o solutie foarte ieftina presupune achizitionarea unui nou sistem ERP dupa cateva luni sau ani, deoarece compania are nevoie de expansiune sau, pur si simplu, pentru a supravietui printre competitorii care beneficiaza de solutii mult mai bune si nu apeleaza la variante de compromis.
Ce caracteristici are o solutie ERP eficienta?
Analiza trebuie sa se concentreze pe capacitatea sistemului ERP de a furniza o valoare suplimentara si de a recupera investitia in mod rapid. Reprezentantii companiei specializate in acest domeniu pot realiza o analiza a modulului si a resurselor care asigura recuperarea investitiei si care evidentiaza reducerile de costuri operationale, cresterile substantiale de venituri, cresterea performantei si capacitatea de a ramane operational.
Nu este recomandata nici tehnica alegerii celui mai scump sistem ERP de pe piata, ci a unui sistem ce poate sa ofere o recuperare a investitiei intr-o perioada de la cateva luni, pana la 18 luni. Mai multe detalii pe attosoft.ro