Acasă Sanatate Semnele care ar putea indica o problema cu tiroida

Semnele care ar putea indica o problema cu tiroida

problema cu tiroida

Dezechilibrele tiroidei sau ale glandei tiroide sunt mai frecvente fata de ce s-ar putea crede. Simptomele ar putea sa nu-si faca aparitia. Este deci foarte important ca toate persoanele sa fie constiente de semnele care ar putea indica problemele legate de tiroida. Se pot descoperi in acest articol care sunt semnele cele mai frecvente.

Semnele care ar putea indica o disfunctie a tiroidei.

Tristete si depresie. Starea de dispozitie poate sa fie alterata din cauza tiroidei, dupa cum o dovedesc si unele studii recente. Atunci cand glanda produce mai putini hormoni, nivelurile de serotonina se pot diminua si acest lucru se poate traduce prin unele sentimente negative.

Schimbari in greutate. Daca cineva face sport de multa vreme si urmeaza un regim strict, dar nu reuseste sa slabeasca, nici macar un gram, poate sa suspecteze ca are probleme legate de tiroida.

Invers este la fel de adevarat. Alterarile metabolice au mult de a face cu dezechilibrele legate de glanda tiroida.

Constipatia. Iata un alt semn al unui dezechilibru al glandei tiroide. Daca sunt persoane care sufera de probleme legate de constipatie si daca aceasta provoaca si dureri abdominale si dureri intestinale cel mai bine ar fi sa se consulte un medic.

Probleme legate de somn. Fara motiv aparent, daca cineva nu poate dormi bine si se tot trezeste pe timp de noapte, problemele de adormire, insomniile sau cosmarurile care tot apar pot sa fie legate de probleme cu tiroida.

Un nivel de colesterol ridicat. Testele sanguine pot indica un nivel de colesterol ridicat chiar daca unele persoane au un stil de viata sanatos si nu consuma decat putine materii grase. Atunci cand cineva sufera de hipotiroidism, metabolismul este mai lent si nu poate sa arda grasimile corect.

Durerile articulare. Durerile articulare pot sa fie legate si ele de diverse patologii, sau chiar de unele obiceiuri zilnice cum ar fi prea multe exercitii fizice sau ridicarea de greutati prea mari.

Dar, conform unor studii, o tiroida care este subactiva poate duce si ea la dureri articulare, mai ales la maini sau la picioare. Acest lucru poate duce si la fibromialgie.

Uscaciune cutanata. Daca sunt persoane care s-au saturat sa aplice creme peste creme si pielea este mereu uscata si cu scuame, acest lucru este cel mai adesea cauzat de o transpiratie inferioara fata de cea normala si de probleme cu tiroida.