Acasă Sanatate Cele mai bune uleiuri esentiale pentru durerile de cap

Cele mai bune uleiuri esentiale pentru durerile de cap

Durerea asurzitoare. Presiunea. Starea de discomfort. Acestea sunt doar cateva dintre simptomele resimtite de una din cele 78% dintre persoanele care sufera de dureri de cap - si astea nu includ nici stresul, hormonii sau soiurile de migrena.

remedii pentru durerile de cap

Durerea asurzitoare. Presiunea. Starea de discomfort. Acestea sunt doar cateva dintre simptomele resimtite de una din cele 78% dintre persoanele care sufera de dureri de cap – si astea nu includ nici stresul, hormonii sau soiurile de migrena. Ei bine, exista remedii naturale care pot fi folosite in aceste situatii, iar printre acestea se numara uleiurile esentiale. Uleiurile puternice din plante pot usura durerea musculara, pot amelioara stressul si pot diminua acele dureri insuportabile de cap.

Uleiuri esentiale pentru durerile de cap

  • Uleiul de menta – Menta nu numai ca este o substanta usoara care amelioreaza durerea, are si o senzatie de racire care poate ajuta la topirea muschilor tensionati, iar studiile arata ca pot ajuta la atenuarea durerilor de cap. Se poate crea un amestec din 10 picaturi de ulei de menta si un alt tip de ulei, cum ar fi jojoba sau nuca de cocos cu care se poate masa atat gatul, cat si umerii.
  • Nu este o surpriza faptul ca prezenta unei cantitati mai mare de stres in viata poate inseamna mai multe dureri de cap. Potrivit unui studiu german realizat in 2014, fiecare crestere cu 10 puncte pe scala de stres s-a tradus cu 6% mai multe dureri de cap si la 4.3% mai multe migrene pe luna. Cercetarile arata ca inhalarea aromelor uleiurilor esentiale poate reduce stresul, nivelul cortizolului seric si tensiunea arteriala. Lavanda, tamaia si uleiuri de citrice pot functiona, dar si mai important este ca aroma sa fie pe placul persoanei respective
  • Lavanda este una dintre plantele minune – Cercetarile arata ca mirosul floral poate induce relaxarea, imbunatateste somnul, regleaza nivelul serotoninei si chiar stimuleaza calmarea valurilor creierului. Un studiu publicat in revista Neurologia Europeana a constatat ca inhalarea uleiului esential de lavanda timp de 15 minute poate ameliora migrenele
  • Hormonii pot fi cei mai buni prieteni, dar si cei mai mari dusmani, mai ales atunci cand estrogenul atinge limita superioara chiar inainte de perioada menstruatiei si declanseaza o durere de cap. Geranium se crede ca lucreaza la cortexul adrenal si la nivelul hipofizei pentru a gestiona nivelurile hormonale asa ca se poate utiliza mirosul dulceag de flori atat pe abdomen (se adauga 1 picatura la o lingurita de ulei pentru masaj), cat si in baie (se adauga 5-8 picaturi in cada).