Acasă Servicii Diverse Care sunt criteriile in functie de care stabilesc pretul cumparatorii de carti?

Care sunt criteriile in functie de care stabilesc pretul cumparatorii de carti?

Anticariatul CumparCarti.ro este unul dintre cele mai cunoscute anticariate care cumpara carti si care se deplaseaza la adresa vanzatorului pentru a incheia tranzactia

cumparam carti in Constanta

Sumele pe care le pot obtine cei care se decid sa isi vanda cartile anticariatelor pot fi unele importante, numai ca exista o serie de factori care influenteaza pretul volumelor si de care anticarii tin cont in evaluarea lor.

Cum anticariatele sunt cumparatori de carti vechi, cu cat anul de aparitie a volumelor este mai indepartat, cu atat si valoare poate fi mai mare. Cu toate acestea, cartile care pot fi vandute anticariatelor pot fi chiar si noi, cele mai recente aparitii.

Drept urmare, pentru a se stabili suma totala a cartilor propuse spre vanzare, principalele aspecte care sunt luate in calcul de catre echipele anticariatelor sunt:

1. Cantitatea de volume vandute cumparatorilor de carti vechi

Anticariatul CumparCarti.ro este unul dintre cele mai cunoscute anticariate care cumpara carti si care se deplaseaza la adresa vanzatorului pentru a incheia tranzactia, plati si ridica volumele cumparate.

Desi nu conditioneaza vanzatorii de numarul de carti vandute, acesta este un criteriu care influenteaza pretul volumelor. Daca in cazul cartilor vechi si valoroase, evaluarea se face individual, in cazul unui numar mare de carti – mai ales daca este vorba despre lichidarea unei biblioteci – pretul se va stabil la kilogram.

2. Starea in care se afla volumele

Un alt criteriu important de care se tine cont in evaluarea cartilor vandute anticariatelor este starea in care acestea se afla. Este indicat ca acestea sa fie intr-o stare buna, fara urme grave de deteriorare, care sa impiedice lecturarea. Important de retinut este ca orice defect va scadea din pretul volumului.

Cumparatori de carti vechi | cumparam carti in Constanta | CumparCarti.ro

cumparatori de carti vechi

3. Anul aparitiei sau editia din care face parte

La anuntul „cumparam carti in Constanta” poate raspunde oricine are carti de vanzare, numai ca suma pe care o va primi in schimbul lor va fi diferita in functie de cat de vechi sunt cartile sau editiile din care fac parte. Unii oameni au in biblioteca, fara sa stie, adevarate comori, carti din editii de colectie sau editii princeps, care sunt foarte cautate de colectionari.

Chiar daca pretul final este influentat de multi factori, suma obtinuta la final este una demna de luat in considerare.