Acasă Diverse 6 motive pentru a consuma polen de albine pentru o sanatate mai...

6 motive pentru a consuma polen de albine pentru o sanatate mai buna

Polenul de albine este un miracol uimitor al naturii

polen de albine

Polenul de albine este un miracol uimitor al naturii, pentru care trebuie multumit neobositelor albine pentru munca lor! Aceste boabe minuscule au calitati exceptionale.

  • Polenul de albine contine peste 250 de substante active

Acestea includ proteine, carbohidrati, lipide, acizi grasi, vitamine, minerale, antioxidanti si enzime. Cantitatile variaza in functie de plantele de la care a fost colectat polenul de albine, precum si de anotimp. Dar cifra este insa uluitoare!

  • Este o sursa de antioxidanti valorosi

Plin de o gama larga de antioxidanti – inclusiv flavonoide, cartenoide, quercetina, kaempferol si glutation – polenul de albine ajuta organismul sa lupte cu stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi. Alte proprietati benefice includ reducerea proceselor inflamatorii, combaterea infectiilor, actiunea antimicrobiana si antifungica.

  • Poate reduce riscul de boli de inima

Nivelurile ridicate de lipide din sange si colesterolul ridicat sunt 2 dintre cei mai mari factori de risc pentru bolile cardiovasculare, iar polenul de albine poate ajuta la controlul acestora. Antioxidantii pe care ii contine protejeaza lipidele de oxidare si ajuta la reducerea nivelului de colesterol LDL rau din sange.

  • Ajuta la curatarea toxinelor

Studiile pe animale au aratat ca aportul de polen de albine creste capacitatea ficatului de a elimina toxinele din organism, precum si de a creste rezistenta acestuia la substantele toxice.

  • Are actiune antiinflamatoare

In medicina traditionala, polenul de albine este folosit pentru a trata inflamatia si umflarea. Datorita substantelor pe care le contine, inclusiv antioxidantul kercitin, poate reduce aparitia proceselor inflamatorii. De fapt, potrivit unui studiu, efectul sau poate fi comparat cu cel al medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene.

  • Intareste imunitatea si lupta impotriva bacteriilor

Cu proprietati antimicrobiene si antibacteriene puternice, aportul de polen de albine poate fi folosit cu succes pentru prevenirea bolilor si infectiilor nedorite. Extractul de polen de albine distruge bacteriile potential periculoase, cum ar fi Escherichia coli, Salmonella si altele.

Aportul de polen de albine este potrivit in special in perioadele de tranzitie, precum primavara si toamna, cand organismul trebuie sa creasca imunitatea. In plus, reduce eficient simptomele alergiilor care pot aparea primavara.