Acasă Imobiliare 4 factori care determina atractivitatea imobiliara

4 factori care determina atractivitatea imobiliara

Vanzarea rapida a unui apartament nu este o sarcina usoara, mai ales in aceasta perioada de incertitudine

vanzare apartament

Vanzarea rapida a unui apartament nu este o sarcina usoara, mai ales in aceasta perioada de incertitudine. Statistic, un apartament de pe piata secundara cu o dimensiune clasica (50-60 de metri patrati) il va astepta pe cumparator intre 3 si 12 luni. Desigur, imobilele atractive se vand mai repede, dar ce le face cu adevarat atractive?

  • Pretul – cel mai evident factor

Se stie ca apartamentele foarte scumpe, precum penthouse-urile se vand mult mai greu decat M3 sau M4. Cu toate acestea, este important sa se coreleze pretul cu standardul apartamentului si cu locatia.

  • Concurenta

La pregatirea unui apartament de vanzare, trebuie verificat cate apartamente similare din zona sunt deja scoase pe piata. De asemenea, este bine de vazut de cat timp sunt in reclame.

Acest lucru va spune cat de populare sunt apartamentele din aceasta parte a orasului si poate fi o motivatie pentru a creste sau a scadea pretul de pornire.

  • Locatia

Contrar aparentelor, o locatie atractiva nu trebuie sa fie doar in centrul orasului. Multi oameni cauta imobile la periferie, cartiere linistite si chiar in mediul rural, dar cu o singura conditie: sa beneficieze de o buna comunicare cu restul orasului.

In orase, accesul la transportul public este important, iar in Bucuresti la metrou. Familiile vor acorda atentie prezentei gradinitelor, scolilor, farmaciilor, clinicilor si supermarketurilor, precum si zonelor verzi.

  • Standard de finisare

Chiar si un apartament destul de scump poate gasi rapid un cumparator daca pretul este justificat. O astfel de justificare este de obicei un standard ridicat de finisare: podea din lemn, pereti perfect netezi, instalatii de inalta calitate etc.

Merita sa se tina cont de toate acestea atunci cand se stabileste pretul apartamentului care urmeaza sa fie vandut. A insista pe cont propriu fara a cunoaste realitatile pietei este o greseala comuna care face ca proprietatea sa astepte cumparatorul luni sau chiar ani.