Acasă Fashion Beneficiile argilei in ingrijirea pielii

Beneficiile argilei in ingrijirea pielii

Argila a fost folosita in ritualuri medicinale si de infrumusetare de mii de ani fiind un produs cu rezultate vizibile

beneficii piele argila

Argila a fost folosita in ritualuri medicinale si de infrumusetare de mii de ani fiind un produs cu rezultate vizibile. Se spune ca frumoasa Cleopatra a mizat constant pe puterile vindecatoare ale argilei din Marea Moarta, iar pentru grecii si romanii antici un astfel de tratament era o baza de spa.

Popularitatea argilei persista si astazi, mai ales sub forma mastilor, dar si in produsele demachiante, produse pentru coafarea parului si chiar deodorante.

Argila in produsele de skincare: ce ar trebui sa stie femeile?

Argila este un tip de pamant moale, liber, care se formeaza atunci cand rocile se macina de la ploaie sau de alti factori de mediu.

Este alcatuit din particule foarte mici (de aceea se simte atat de neted, fie ca este umed sau uscat) si poate contine o varietate de minerale diferite precum fier, silice, aluminiu, calciu si magneziu.

Argila este populara in ingrijirea pielii, deoarece este foarte buna la absorbtia uleiului si a impuritatilor.

Ideea din spatele acestui lucru este ca particulele minerale din argila devin incarcate pozitiv atunci cand sunt amestecate cu apa si atrag urmele de mizerie din piele. Argila poate avea si proprietati antibacteriene si exfoliante.

Exista atat de multe tipuri de masti de argila – fiecare cu propria lor culoare, textura, compozitie minerala si beneficii. Cele mai populare sunt produsele cu argila de bentonita, argila alba caolin si argila verde franceza.

Argila de bentonita este facuta din cenusa vulcanica si este excelenta pentru majoritatea tipurilor de piele, in special pielea grasa si predispusa la acnee.

Argila caolina este una dintre cele mai blande si este perfecta pentru tipurile de piele sensibila. Argila verde frantuzeasca poate avea beneficii anti-imbatranire, in plus, ajuta si la reducerea inflamatiei si la stimularea circulatiei.

Exista masti cu argila pentru fiecare varsta si tip de ten. Fetele tinere se confrunta de regula cu acnee, in vreme ce femeile adulte au probleme legat de fermitatea si elasticitatea tenului. Chiar si ridurile reprezinta o problema majora, doamnele si domnisoarele fiind mereu in cautarea unor produse minune.