Acasă Imobiliare Lucruri de verificat inainte de a cumpara o locuinta

Lucruri de verificat inainte de a cumpara o locuinta

Investitia imobiliara

Investitia imobiliara este una din cele mai importante achizitii din viata unei persoane de aceea trebuie sa fie facuta intr-o maniera responsabila, cu grija si tinand cont de unele consideratii care preced achizitia.

Inainte de a apela la un credit ipotecar este esential sa stabilesti daca casa dorita raspunde nevoilor si cerintelor tale. Iti spunem in cele ce urmeaza care sunt lucrurile pe care trebuie sa le verifici pentru a te asigura ca alegi casa visurilor tale.

Cauta informatii despre vanzator

Atunci cand cumperi o casa, s-ar putea sa o cumperi prin intermediul unei agentii sau unei persoane private. Daca in primul caz este usor sa verifici fiabilitatea vanzatorului, in al doilea caz trebuie sa fii mult mai prudent. Trebuie sa te asiguri ca locuinta pe care o ofera spre vanzare are toate actele in regula sau daca proprietarul are dreptul legal de a vinde acea casa. Aceasta afacere merita o atentie mai aprofundata deoarece mai bine eviti problemele decat sa le rezolvi apoi.

Verificarea documentelor

Odata ce ai stabilit faptul ca vanzatorul sau agentia imobiliara este in regula, este important sa intelegi cum a intrat proprietarul in posesia casei. De aceea trebuie sa ceri documentele care atesta vanzarea proprietatii. Aceste documente sunt esentiale in cazul unei mosteniri sau in cazul unei donatii asta doarece un mostenitor are o anumita periada la dispozitie pentru a contesta mostenirea daca i se pare ca i s-a facut o nedreptate.

Starea locuintei

Inainte de a cumpara locuinta trebuie sa te asiguri de faptul ca aceasta se afla intr-o stare buna. Poti apela la un expert care va verifica casa inainte ca tu sa iei decizia finala de a o cumpara. Acesta din urma va stabili daca in locuinta este sau nu mucegai sau daca sistemul electric necesita sau nu inlocuire.

Valoarea apartamentului/casei

Gasirea casei visurilor este dorinta fiecaruia din noi insa acest lucru nu inseamna ca daca ne aflam in fata casei care corespunde nevoilor noastre trebuie sa platim mai mult decat valoreaza. Este important sa cunosti preturile pentru a-ti face o idee, pentru a vedea daca pretul este prea mare sau nu. Cartierul joaca un rol important in ceea ce priveste valoarea unei case/apartament.