Acasă Servicii Diverse Sfaturi pentru a face cea mai buna alegere in ceea ce priveste...

Sfaturi pentru a face cea mai buna alegere in ceea ce priveste achizitionarea unui laptop

Autonomia unui laptop variaza in functie de dotarile tehnice si de modul in care este folosit laptopul

intretinere laptop

Chiar daca smartphone-ul si tableta sunt mereu la indemana, cand vine vorba despre munca mai serioasa, laptopul este cel mai important dispozitiv. Achizitionarea unui laptop presupune o investitie solida, de aceea se recomanda ca aceasta sa se faca in mod chibzuit.

Primul lucru la care cumparatorii trebuie sa se gandeasca este la ce vor folosi laptopul si sa analizeze ofertele disponibile in functie de specificatiile tehnice, de design si de alte informatii importante.

Ecranul si dotarile tehnice – criterii clare de alegere a laptopului

Indiferent de diagonala ecranului, un laptop bun se alege in functie de performantele acestei componente. Cea mai comuna rezolutie a laptopului ramane cea de 1366 x 768 pixeli, dar exista si modele de laptopuri a caror rezolutie este Full HD, de 1920 x 1080 pixeli, mai costisitoare dar si mai eficienta.

De asemenea, cumparatorii nu trebuie sa uite si de alte aspecte importante ale ecranului, cum ar fi unghiile de vizualizare, contrast sau luminozitate.

Dotarile tehnice ale laptopului sunt la fel de importante in alegerea modelului potrivit. De cele mai multe ori, pentru laptopurile de buget, cumparatorii gasesc o componenta buna si un mai slaba. In functie de buget, acestia pot alege un laptop cu un hardware mai performant sau mai putin performant.

Cele mai importante componente ale laptopului sunt placa de baza, procesorul, placa video si mediul de stocare, in timp ce restul componentelor nu sunt atat de relevante. Spre exemplu, un RAM poate fi imbunatatit sau suplimentat ulterior, dar alte componente importante nu pot fi imbunatatite.

Autonomia laptopului si sistem de operare

Autonomia unui laptop variaza in functie de dotarile tehnice si de modul in care este folosit laptopul, insa rareori cumparatorii vor gasi modele care sa reziste fara curent electric mai mult de 4 ore.

Astfel de performante sunt atinse de laptopurile cu procesoare cu consum scazut de energie, iar in jocuri noi, o autonomie mai mare de o ora este considerata o adevarata performanta.

Nu in ultimul rand, sistemul de operare al laptopului achizitionat este foarte important. Sugestia specialistilor este legata de alegerea unui sistem de operare deja cunoscut si astfel vor avea garantia functionalitatii in timp.