Acasă Diverse Crearea unui décor primitor si totodata intim in zona de dining a...

Crearea unui décor primitor si totodata intim in zona de dining a livingului

In urma cu cativa ani, livingul era denumit sufragerie, iar zona de dining era zona de luat masa impreuna cu musafirii

zona diving living

In urma cu cativa ani, livingul era denumit sufragerie, iar zona de dining era zona de luat masa impreuna cu musafirii. Termeni precum dining living, camera de zi, inca nu aparusera, iar in cea mai mare parte a locuintei, in dreptul canapelei sau coltarului trona o masa mare in mijloc, in jurul caruia se aduna familia la sarbatori sau ocazii festive.

De-a lungul timpului, lucrurile s-au mai schimbat, iar amenajarile interioare s-au modernizat. Sufrageria a devenit dining room si sau living, insa doar denumirea s-a schimbat fiindca functia a ramas aceeasi.

Totusi, in ziua de azi se observa o distinctie clara intre spatiul destinat relaxarii din camera de zi si spatiul pentru luat masa sau dining. Indiferent de configuratia locuintei, intre cele doua zone exista o delimitare clara, fiecare fiind amenajata intr-o maniera specifica.

Delimitarea zonei de dining si de living

In apartamentele sau casele foarte spatioase se poate amenaja un dining intr-o camera separata adiacenta livingului sau bucatariei. In apartamentele noi predomina de obicei configuratia de open space care permite locatarilor sa amenajeze zona de dining separat de spatiul ocupat de canapea, de televizor si de fotolii. In apartamentele mai mici sau in garsoniere insa, este mai dificil de conturat un astfel de spatiu pentru luat masa in afara bucatariei, dar nu imposibil.

Un covor, spre exemplu, poate delimita optic spatiul, poate adauga farmec si caldura incaperii si poate evidentia masa de dining. Este deosebit de util covorul atunci cand nuanta scaunelor de dining se confunda cu cea a parchetului.

Se poate alege astfel covorul intr-o nuanta contrastanta, dar care sa armonizeze cu paleta cromatica a dining-ului, avand grija la dimensiunea acestuia. Covorul din dining trebuie sa fie suficient de mare ca scaunele sa poata fi miscate fara ca marginile acestuia sa incurce vreun fel. Aceasta este optiunea perfecta in garsonierele si living-urile mici unde locatarii doresc sa creeze o partitie pentru dining.

De asemenea, corpurile de rafturi in trepte pot delimita eficient zonele din dining, diminuand senzatia de spatiu deschis. O alta optiune este cea a crearii unui paravan sau a unui perete despartitor decorativ.

Se poate amenaja diningul si livingul in stiluri diferite pentru a se separa cele doua sectiuni, dar este foarte important ca proprietarii sa le coordoneze pentru un element de legatura. Spre exemplu, acestia pot amenajat zona livingului intru-un stil minimalist si zona dining-ului intr-un stil cu influente rustice sau industriale in functie de preferinte.