Termenul ERP, un instrument cheie in managementul afacerilor, si-a facut loc in sectorul de business. Companiile sunt incurajate sa se echipeze, sa isi revizuiasca procesele de management existente, fara a li se explica cu adevarat de ce sau cum. Prin urmare, aceasta este o oportunitate de a face un bilant al modului in care functioneaza un sistem ERP si al beneficiilor pe care le va aduce!
Un singur software de management
In timp ce fiecare departament al unei companii obisnuia sa lucreze cu propriul software si propria baza de date, software-ul ERP va omogeniza procesele prin implementarea unui sistem unic, centralizat. ERP este un instrument de management care integreaza toate resursele operationale ale unei companii, permitandu-i acesteia sa isi coordoneze toate activitatile. Asemanator unui puzzle, acesta impleteste diferite module care sunt conectate intre ele si la o singura baza de date. Sistemul include:
- gestionarea stocurilor;
- managementul resurselor umane;
- managementul distributiei;
- managementul achizitiilor si al achizitiilor;
- gestiune contabila.
Un astfel de sistem ERP este tot mai popular si in Romania, una dintre companiile care se ocupa de dezvoltarea si implementarea unor astfel de solutii fiind AttoSoft.ro.
Beneficiile implementarii unui sistem ERP
Capacitatea de a planifica mai simplu, mai rapid si mai eficient diferite sarcini de management va avea repercursiuni asupra productivitatii si cresterii companiei pe termen lung.
In primul rand, departamentele nu vor mai fi nevoite sa introduca aceleasi date de mai multe ori, evitand duplicarea si erorile si economisind timp pretios pentru echipa, care poate fi dedicat altor activitati. Cu informatii partajate si actualizate in timp real, relatiile cu clientii si furnizorii pot fi gestionate mai eficient si mai individual.
Sistem ERP | Solutii ERP | AttoSoft.ro
De asemenea, viteza informatiilor va accelera procesele de achizitie si de cumparare si, in cele din urma, productivitatea. Solutiile ERP ofera o viziune globala a activitatii companiei, ceea ce ii permite sa isi identifice mai bine punctele forte si punctele slabe si sa faca ajustarile necesare.
Desigur, toate acestea sunt posibile numai dupa ce software-ul ERP a fost integrat in sistemul IT al companiei si toate echipele au fost instruite in utilizarea acestuia. Implementarea unui sistem ERP necesita nu numai o investitie in timp, ci si in bani si personal.