Acasă Sanatate Importanta unui tratament de endodontie la microscop pentru sanatatea dintilor

Importanta unui tratament de endodontie la microscop pentru sanatatea dintilor

Specialistii plazadent.ro recomanda aceste tratamente in principal pentru a salva dintii afectati la interior de unele afectiuni pentru care antibioticele nu le pot elimina.

cabinet stomatologic in sector 6

In trecut, tratamentele de canal erau nu numai foarte dificil de realizat, ci si foarte dureroase, din cauza ca medicul incerca sa trateze problemele din interiorul dintelui “orbeste”, adica fara a avea o viziune clara asupra canalului afectat, canalului ce trebuie tratat, adancimii problemei. Din fericire, acum, gratie tehnologiilor moderne si aparaturii foarte performante, medicii pot efectua tratamente de endodontie la microscop cu o precizie impresionanta.

Specialistii plazadent.ro recomanda aceste tratamente in principal pentru a salva dintii afectati la interior de unele afectiuni pentru care antibioticele nu le pot elimina. Specialilistii stomatologi de la Plaza Dent, cabinet stomatologic in sector 6, Bucuresti, au in prim plan salvarea dintilor pacientilor si nu extractiile in cazul in care considera ca inca mai exista solutii.

Ce presupune tratamentul endodontic si cand este recomandat?

Tratamentul endodontic, cunoscut popular ca si tratament de canal sau scoaterea nervului este una din cele mai frecvente proceduri medicale actuale, ce trateaza interiorul dintelui, adica pulpa si intreg sistemul de canale in vederea eliminarii infectiilor si a protejarii de infectii viitoare.

Tratamentele clasice, bazate exclusiv pe proceduri tactile aveau in trecut o rata de reusita ce depasea cu putin procentul de 50%. Acum, folosirea microscopului asigura o rata de succes de peste 90%, eliminand riscurile atat in etapa non-chirurgicala, cat si in cea chirurgicala.

Pacientii trebuie sa stie ca medicii le recomanda tratamentele endodontice pentru a le salva dintii, pentru a trata infectiile pulpare determinate cel mai adesea de traumatisme, de parodontoza sau de cariile profunde. Bacteriile ce reusesc sa patrunda in interiorul dintelui ii distrug pulpa, ajungand chiar sa slabeasca osul si sa determine mobilitatea dintelui. Daca tratamentul nu este instaurat, se va ajunge la inflamatia sau necrozarea pulpei dentare, ce se va extinde la tesuturile din vecinatate.

Endodontie la microscop | cabinet stomatologic in sector 6 | plazadent.ro

endodontie la microscop

Interventia endodontica la microscop are asigurat un grad mare de reusita datorita tratarii corecte si complete a canalelor, amplificarii de pana la 25 de ori a imaginilor, a iluminarii coaxiale a campului de lucru si refacerii rapide. In cazul acestor proceduri, tesuturile moi sunt mai putin traumatizate, metodele de suturare sunt mai eficiente si refacerea este cu mult mai rapida, iar pacientii fac economie de timp si de bani. Specialistii pot garanta acuratetea si eficienta maxima a acestor tratamente, intrucat durata lor este mai mica si rezultatul sigur pe un termen foarte lung.