Acasă Auto Cum treci cu bine de ITP? Tips & Tricks!

Cum treci cu bine de ITP? Tips & Tricks!

Trucuri pentru a trece cu brio peste inspectia tehnica periodica din punct de vedere al noxelor

ITP ieftin in Bucuresti

A trece cu brio peste inspectia tehnica periodica in Bucuresti nu presupune un mare efort din partea conducatorilor auto. Acestia nu trebuie sa fie cunoscatori sau experti pentru a sesiza ca masina are o problema inainte de a merge la ITP. In schimb, trebuie sa se asigure ca aceasta respecta toate conditiile impuse de legislatia in vigoare.

ITP-ul se face o data la doi ani pentru autoturismele care nu servesc ca si taxiuri, iar testele sunt facute. in principiu, pentru siguranta conducatorilor auto si a celorlalti participanti la trafic.

Potrivit AlfaITP.ro, la ITP se testeaza frane, faruri, cauciucuri, directia, luminile, tot ce este important, inclusiv emisiile de gaze, iar motivele pentru care masinile pot fi respinse sunt numeroase. Chiar daca autoturismul este mai vechi de 10 ani, acesta poate fi adus la un nivel de emisii acceptat.

Daca motorul se aude si merge bine, nu exista probleme de natura electrica sau ale consumului de carburant, probleme ce tin de poluare, atunci se poate depasi cu brio testul programat.

Trucuri pentru a trece cu brio peste inspectia tehnica periodica din punct de vedere al noxelor

Proprietarii autoturismelor trebuie sa stie sa isi verifice singuri autoturismul sau sa apeleze la specialisti pentru a trece cu brio acest test al sigurantei pe sosele. Acestia trebuie sa inceapa cu schimbarea uleiului si a filtrului de ulei care poate influenta nivelul de noxe emis. Toate masinile au in capacul culbutorilor un furtun ce recircula gazele din charter si le trimit in admisie. O data cu gazele, ajunge si o cantitate insemnata de vapori de ulei in camera de ardere si sporeste cantitatea de substante nocive din noxe.

Inspectia tehnica periodica in Bucuresti | ITP ieftin in Bucuresti | AlfaITP.ro

inspectia tehnica periodica in Bucuresti

La fel de important este si filtrul de aer care lasa motorul sa respire suficient de mult pentru a functiona in mod corespunzator. In concluzie, este importanta schimbarea uleiului chiar inainte de inspectie, precum si schimbarea bujiilor la motoarele pe benzina, daca acestea sunt puse de mult timp pe masina si verificarea nivelului antigelului, ce poate influenta nivelul de noxe. Lipsa antigelului poate incalzi excesiv motorul si poate determina respingerea autoturismului la procedura de ITP ieftin in Bucuresti sau oriunde.