Acasă Sanatate Cand este necesara aditia osoasa in cazul unui implant dentar?

Cand este necesara aditia osoasa in cazul unui implant dentar?

Cauzele pierderilor osoase si necesitatea aditiei osoase pentru inserarea unui implant dentar

cabinet stomatologic in Bucuresti

Aditia osoasa este de foarte multe ori o procedura necesara pentru pacientii care opteaza pentru inlocuirea unei brese edentate cu un implant dentar in Bucuresti, insa care nu au suficient os pentru inserarea propriu-zisa a implantului.

Aditia osoasa este procedeul prin care medicul specialist reface osul maxilar distrus sau topit pentru a putea urma toate etapele unui implant dentar. Daca radiografia dentara arata un maxilar fragil sau scurtat, ori subtiat din cauza pierderii osoase, atunci pacientul are nevoie de o interventie chirurgicala de aditie osoasa.

Cauzele pierderilor osoase si necesitatea aditiei osoase pentru inserarea unui implant dentar

Pierderile osoase sunt cauzate de regula de extractiile dentare, de folosirea protezelor dentare care determina presiuni mari exercitate asupra gingiei in timpul masticatiei, dar si de parodontoza. Resorbtia oriziontala presupune pierderea grosimii osului dupa extractie, in timp ce resorbtia verticala presupune pierderea inaltimii.

Pierderea osoasa, o data inceputa, se manifesta in timp, iar rata de pierdere depinde de mai multi factori si nu este aceeasi la fiecare individ. Pierderea dintilor presupune atrofia osului muscular si determina modificarea aspectului facial.

Tipuri de grefa osoasa

Exista 4 tipuri de grefa osoasa:

  • Autogrefa

Autogrefa este tipul de grefa osoasa preferat de catre specialistii care reprezinta un cabinet stomatologic in Bucuresti pentru ca implica adaugarea unei portiuni osoase de pe alte zone donatoare pe zona maxilarului. Se fixeaza cu ajutorul unor suruburi din titan si se acopera cu membrane de colagen, titan si gingie.

  • Alogrefa

Alogrefa reprezinta o tehnica de suplimentare a masei osoase a maxilarului ce foloseste os natural care este luat de la donatori, prelucrat cu tehnologie inalta, sterilzat si depozitat in banci de tesuturi.

Implant dentar in Bucuresti | cabinet stomatologic in Bucuresti | ImplantologieSector4.ro

implant dentar in Bucuresti

  • Xenogrefa

Xenogrefa este o optiune foarte importanta adoptata de medicii specialisti pentru ca osul donat este de origine animala, indeosebi de la vite. Grefa osoasa ce provine de la animale se prezinta sub forma de granule si functioneaza ca si un mentinator de spatiu pana cand are loc procesul de osteointegrare.

  • Aloplastica

Adita osoasa aloplastica este realizata cu os de origine artificiala, resorbabil sau non-resorbabil. Grefa osoasa este o procedura realizata in conditii de spitalizare sub anestezie si care este necesara pentru reusita implanturilor dentare efectuate in clinica de specialitate care isi prezinta serviciile in mediul online la adresa ImplantologieSector4.ro.