Acasă Diverse Cantarul de bucatarie este esential pentru reusita retetelor

Cantarul de bucatarie este esential pentru reusita retetelor

Inainte de achizitionarea unui cantar de bucatarie, cumparatorii trebuie sa decida asupra modelului dorit, mai exact daca este vorba despre un cantar mecanic sau despre unul electronic.

electrocasnice

Cantarul de bucatarie este esential pentru reusita retetelor

Desi in multe bucatarii nimeni nu ii simte lipsa, sunt si gospodine care apreciaza acest aparat foarte util pentru dozarea ingredientelor si pentru reusita retetelor. Sunt anumite retete exprimate in unitati de masura care trebuie respectate intocmai pentru ca succesul lor sa fie garantat.

Inainte de achizitionarea unui cantar de bucatarie, cumparatorii trebuie sa decida asupra modelului dorit, mai exact daca este vorba despre un cantar mecanic sau despre unul electronic. Cantarul electronic digital are functii suplimentare, transformandu-l intr-un aparat util si multifunctional.

Cantarul de bucatarie poate avea diferite forme. Pe piata exista cantare cu forma plata, cu bol sau sub forma de cana gradata. Cantarele tip lingura masoara cantitatile mici cu o precizie uimitoare, in timp ce cana gradata este ideala pentru cei care cantaresc in mod frecvent lichide. Majoritatea cantarelor de bucatarie are o capacitate intre 3 si 5 kilograme, diviziunea de cantarire fiind de 1 gram. Majoritatea cantarelor de bucatarie nu poate afisa diferente mai mici de 1 gram.

Sursa de alimentare a cantarelor este asigurata de baterii cu litiu de 3V, de 9V, tip R3 sau R6. In ceea ce priveste montajul cantarelor de bucatarie, se poate vorbi despre cantare incorporabile si de perete. Cele incorporabile se incadreaza perfect in armonia ansamblului.

Functiile cantarului de bucatarie includ: oprire automata, indicator de suprasolicitare sau de supra-incarcare, ceas, timer, alarma, precum si analizator de parametri nutritionali. Cele mai performante cantare de bucatarie au un calculator de calorii, care exprima procentajul de carbohidrati, proteine, grasimi, colesterol, cu functii utile de memorare.

Cantarul de bucatarie este un dispozitiv foarte important in orice bucatarie, reprezentand elementul principal in reusita retetelor, dar si a dietelor. Cu un cantar de bucatarie performant, doamnele si domnii pot cantari cantitatea de mancare la fiecare masa si pot calcula numarul de calorii pe care le consuma.