Acasă Diverse Avantajele pe care le ofera lectura

Avantajele pe care le ofera lectura

Cartile pot fi achizitionate si din anticariatele care cumpara carti pentru fiecare persoana pasionate de lectura. Un exemplu in acest sens este anticariatul CumparCarti.ro care cumpara carti de orice fel

In acest articol, vom acoperi 5 avantaje incredibile ale lecturii , dintre care unele sunt sustinute de studii stiintifice.

  •    Promoveaza sanatatea mintala

Cercetarile sugereaza ca persoanele care isi mentin creierul activ citind sau jucand jocuri provocatoare din punct de vedere mental, precum sahul, sunt de 2,5 ori mai putin susceptibile sa dezvolte boala Alzheimer decat cei care isi petrec timpul liber pentru activitati mai putin stimulatoare. Studiile au aratat ca starea de alerta mentala poate incetini progresul Alzheimerul si dementa.

  •   Reduce stresul

Indiferent cat de mult stres aveti la locul de munca, in relatiile personale sau la nenumarate alte probleme cu care va confruntati in viata de zi cu zi, totul aluneca doar atunci cand te pierzi intr-o poveste minunata.

Un roman bine scris va poate duce pe alte taramuri, in timp ce un articol captivant va va distrage si va va tine in momentul prezent, lasand tensiunile sa se scurga si va va permite sa va relaxati.

  •    Cunostinte

Cu cat aveti mai multe cunostinte, cu atat sunteti mai bine echipat pentru a face fata oricarei provocari cu care va veti confrunta. Nu uitati ca, desi s-ar putea sa pierdeti orice altceva – munca, bunurile, banii, chiar si sanatatea, cert este faptul ca un lucru nu va putea fi lua niciodata – cunostintele dumneavostra.

  •    Imbogatirea vocabularului

Aceasta este valabila cu subiectul de mai sus: cu cat cititi mai multe, cu atat mai multe cuvinte castigati si, inevitabil, va imbogatiti vocabularul. Lucrul acesta v-ar putea fi de mare ajutor in cariera.

Citirea cartilor este, de asemenea, vitala pentru invatarea de noi limbi, deoarece, mai ales ca cunoasterea a cel putini unei limbi straine este foarte importanta in zilele noastre, iar mai cu seama accentul cade pe limba engleza, care este absolut necesara in orice tara.

  •    Imbunatatirea memoriei

Cand cititi o carte, trebuie sa va amintiti o gama larga de personaje, fundalurile lor, ambitiile, istoria si nuantele, precum si diferitele arcuri si sub-comploturi care isi impletesc fiecare povestea.

Este un lucru bine de retinut, dar creierele sunt lucruri minunate si pot aminti aceste lucruri cu o usurinta relativa. Destul de uimitor, fiecare noua memorie creeaza noi sinapse (caile creierului) si le intareste pe cele existente, care ajuta la rechemarea memoriei pe termen scurt, precum si la stabilizarea starilor de spirit.

Anticariatele care cumpara carti | Cumpara carti de orice fel | CumparCarti.ro

anticariatele care cumpara carti

Aceasta stimulare este sanatoasa pentru mintea ta si accentueaza procesele gandirii tale. Nu este uimitor cum poate face o carte?

Desigur, unii dintre cei mai de succes oameni din lume citesc in fiecare zi si inteleg ca cunostintele sunt esentiale. Asadar, este posibil sa fie momentul sa ascultati sfaturile lor daca doriti sa fiti mai aproape de visul vostru.

De altfel, cartile pot fi achizitionate si din anticariatele care cumpara carti pentru fiecare persoana pasionate de lectura. Un exemplu in acest sens este anticariatul https://cumparcarti.ro care cumpara carti de orice fel.