Acasă Diverse Pasi simpli pentru cultivarea oreganului

Pasi simpli pentru cultivarea oreganului

Condimentele reusesc sa ofere o aroma aparte preparatelor schimband cu totul gustul mancarii. Oamenii folosesc tot mai des condimentele si astfel se bucura de proprietatile acestor plante aromatice

cultivarea oreganului

Condimentele reusesc sa ofere o aroma aparte preparatelor schimband cu totul gustul mancarii. Oamenii folosesc tot mai des condimentele si astfel se bucura de proprietatile acestor plante aromatice. Cultivarea oreganului, de exemplu, nu necesita multa munca, iar savoarea oferita preparatelor va incanta papilele gustative.

Ce presupune cultivarea oreganului?

Doritorii trebuie sa se tina cont de anumie reguli, astfel incat rezultatul sa fie unul pe masura asteptarilor. Oregano este una din plantele cu proprietati aromatice si medicinale, originara din zona Mediterana.

In prezent, planta este utilizata in bucatarie, dar si in domeniul terapeutic ajutand la tratarea afectiunilor tractului respirator, ale tulburarilor intestinale si crampelor menstruale.

In plus, intareste capacitatea de lupta a sistemului imunitar fiind ideala pentru pregatirea organismului pentru perioadele reci. Ea este o planta care poate atinge inaltimi chiar si de 1 metru, are flori roz si mici, iar frunzele sunt ovale.

Rasadurile se pot pregati incepand cu sfarsitul perioadei reci. Ele ar trebui pastrate la o temperatura cuprinsa intre 19-22 grade pentru a favoriza germinarea semintelor, acesta fiind un proces care se obicei dureaza aproximativ 3 saptamani.

In ceea ce priveste pamantul, oregano are o capacitate excelenta de a se adapta practic tuturor tipurilor de soluri. Este important totusi, ca cel putin odata pe an, sa se adauge ingrasamant organic pentru a ajuta la dezvoltarea radacinilor, dar si pentru a se impiedica astfel compactarea solului.

Oregano iubeste locurile insorite, unde poate primi lumina directa de la soare, cel putin jumatate din zi, asa ca planta trebuie asezata intr-un astfel de spatiu. Cei care locuiesc la bloc, o pot aseza in balcon sau pe pervarzul unui geam. Planta trebuie sa fie udata sistematic, insa fara un exces de apa.

Pentru ca este o planta care poate rezista bine la frig, oregano poate supravietui si unor temperaturi mai scazute, insa nu pentru mult timp. Acest lucru ar putea ajunge sa afecteze planta incetinind dezvoltarea ei. In schimb daca este ingrijita corespunzator, aroma acesteia poate supravietui pana la 10 ani.

Un alt beneficiu pe care oregano il aduce gradinii, este acela ca respinge furnicile, iar daca este plantata intre pomii fructiferi, va respinge micii daunatori. Cu alte cuvinte, este un ajutor de nadejde pentru gradinari.