Acasă Sanatate Remedii naturale pentru ameliorarea anxietatii

Remedii naturale pentru ameliorarea anxietatii

Mai multe plante si suplimente pe baza de plante pot ajuta la ameliorarea simptomelor de anxietate, oferind o stare de relaxare

remedii naturale

Remediile naturale pentru anxietate sunt cele care nu implica medicamente conventionale. Acestea includ plante, aromoterapie precum si efectuarea anumitor actiuni care promoveaza relaxarea.

Tulburarile de anxietate, cum ar fi tulburarea de anxietate generalizata, tulburarea de panica sau fobiile pot interfera cu activitatile zilnice normale, afectand munca, familia si viata personala.

Ele difera de anxietatea obisnuita prin faptul ca oamenii simt o cantitate excesiva de frica sau anxietate.  Unele persoane cu anxietate folosesc remedii naturale alaturi de tratamentele conventionale.

Exemple de remedii naturale pentru anxietate includ:

  • Exercitiile fizice

Exercitiile fizice nu sunt bune doar pentru sanatatea fizica; sunt, de asemenea, benefice si pentru sanatatea mintala. Desi conexiunea nu este bine inteleasa, studiile arata ca exercitiile fizice pot ajuta la ameliorarea simptomelor de anxietate.

Activitatea ajuta persoana sa-si indeparteze mintea de la problemele care o deranjeaza. De asemenea, determina corpul sa elibereze endorfine – hormoni naturali ce confera o stare de bine.

Remedii pe baza de plante

Mai multe plante si suplimente pe baza de plante pot ajuta la ameliorarea simptomelor de anxietate, oferind o stare de relaxare. Unele dintre cele mai cunoscute includ:

  • Lavanda;
  • Balsam de lamaie;
  • Musetel;
  • Floarea pasiunii;
  • Kava.

Aromaterapie

Aromaterapia implica utilizarea uleiurilor esentiale pentru a imbunatati sanatatea si bunastarea generala. Multe mirosuri pot ajuta la stimularea starii de spirit, la relaxare si reducerea anxietatii.  Uleiurile esentiale de utilizat pentru anxietate includ:

  • Lavanda;
  • Ylang ylang;
  • Grapefruit;
  • Bergamont.

Meditatie

Meditatia implica practicarea mindfulness. Persoana se concentreaza pe indepartarea gandurilor negre din minte si inlocuirea lor cu calmul. Cercetarile indica faptul ca meditatia poate ajuta la ameliorarea simptomelor de anxietate, ajutand persoana sa se detaseze mai usor de probleme.

Renuntarea la tigari si alcool

Desi se crede ca atat alcoolul cat si tigarile calmeaza nervii la inceput, cu toate acestea, dupa consumul de alcool, anxietatea se poate agrava. Se poate dezvolta un ciclu care duce la dependenta de alcool.

Mai multe studii arata, de asemenea, ca fumatul poate agrava simptomele anxietatii. Prin urmare, este o idee buna sa se incerce evitarea alcoolului si a tigarilor pentru a reduce sentimentele de anxietate.