Acasă Diverse Sfaturi pentru o incarcare de durata a smartphone-ului

Sfaturi pentru o incarcare de durata a smartphone-ului

De multe ori se intampla ca telefonul sa ramana fara baterie chiar in cele mai importante momente.

smartphone

De multe ori se intampla ca telefonul sa ramana fara baterie chiar in cele mai importante momente. Inainte de a hotari cumpararea unei baterii de rezerva, este recomandata optimizarea timpului de incarcare prin adoptarea unui comportament adecvat. Astfel, exista cateva trucuri de respectat pentru o viata a bateriei mai indelungata.

Smartphone-ul nu trebuie folosit in timp ce se incarca. Aceste mici dispozitive functioneaza logic. Cu cat sunt mai mult folosite, cu atat au nevoie de mai multa energie.

Timpul de reincarcare va fi mai lung daca este folosit in timp ce este conectat la o sursa de alimentare. Unele aplicatii sunt mai pretentioase decat altele, iar descarcarea fisierelor mari trebuie evitata pe cat posibil. Putina rabdare de care este nevoie va fi rasplatita cu o baterie care va tine mai mult.

Oprirea conexiunilor. In timpul utilizarii unor conexiuni la internet, smartphone-ul continua sa ruleze si prin urmare sa consume energie. Pentru a evita pe cat posibil aceste pierderi de energie, este ideala oprirea tuturor conexiunilor in modul de repaus.

Mai intai de toate este recomandata oprirea Bluetooth sau a retelei Wi-Fi sau de date mobile daca nu este nevoie de ea. Acelasi lucru este recomandat si atunci cand bateria se incarca pentru a economisi din energie.

Solutie radicala: trecerea la modul avion. Daca este nevoie de baterie pentru mai tarziu, iar nivelul acesteia este deja scazut, trecerea la modul avion este solutia radicala, dar ideala. In acest fel sunt intrerupte toate comunicarile, iar atunci cand telefonul este conectat la sursa de alimentare, acesta se va reincarca semnificativ mai rapid.

Mai degraba priza de perete decat un port USB. Porturile USB ale calculatoarelor sunt mult mai putin puternice decat incarcatoarele cu care sunt prevazute telefoanele. De preferat priza in defavoarea portului USB pentru ca in acest fel poate fi economisit timp considerabil necesar incarcarii.

Folosirea unui incarcator de tablete poate fi varianta ideala atunci cand este nevoie de o reincarcare rapida a telefonului. De exemplu, un incarcat pentru iPad are o putere de incarcare de 12 watti, in timp ce un incarcator de iPhone este de doar 5 watti.