Acasă Sanatate De ce ne dor dinții?

De ce ne dor dinții?

Obiectivul nostru principal în timpul unei urgențe stomatologice este de a vă scăpa de durere și de a rezolva problema imediată. Mai multe detalii pe https://plazadent.ro/.

Durerile de dinți pot avea loc pentu diverse motive, de la cele mai triviale până la cele mai grave. Majoritatea persoanelor nu pot însă să depisteze motivul pe cont propriu. Pentru adulți și copii, cariile dentare sunt cauza majoră a durerilor dentare.

Bacteriile ce trăiesc în gură sunt atrase de zahărul din ceea ce mâncăm. Aceste bacterii formează un înveliș albicios ce se lipește de dinți, numit placă dentară. Placa se formează peste tot în gură, dar are tendința de a se acumula în și în jurul crăpăturilor adânci ale molarilor. De-a lungul timpului, fără periaj regulat, bacteriile produc acizi ce încep să mănânce prin smaltul dintelui, distrugând-ul și provocând carii ce expun pulpa dintelui cu terminații nervoase, provocând durere. Carierea danturii poate duce la abcese dentare. Dacă placa se dezvoltă pe rădăcinile dintelui sub linia gingiei, acizii pot descompune osul care susține dintele, lucru ce poate duce la pierderea totală a dintelui.

Abcesele dentare sunt umflături localizate, cu țesut roșu, care se poate forma în jurul rădăcinii dintelui sau în spațiul dintre gumă și dinte. Tratamentul de urgență constă în incizia și drenajul colectării purulente.

Placa nu va disparea complet, dar poate fi controlată cu o bună igienă orală și cu vizite regulate la dentist. Este important s-o eliminați în mod regulat înainte ca acidul să înceapă să provoace carii dentare și înainte ca acestea să devină tartru.

Durerile de dinți mai pot fi cauzate, de asemenea, de acumularea particulelor de mâncare între dinți, infecție gingivală sau la rădăcina dintelui, fractură dentară sau din deteriorarea unei plombe.

Există multe tipuri diferite de situații de urgență dentară, inclusiv deteriorarea unui dinte, pierderea totală sau parțială a unui dinte sau al unei plombe. Alte urgențe dentare includ sângerări minore în gură și leziuni ale buzelor, obrajilor sau limbii.

Unde pot apela în caz de urgențe stomatologice? cabinet stomatologic sector 6 plazadent.ro

urgențe stomatologice

Una dintre cele mai frecvente situații de urgență dentară este o durere de dinți și este esențial să căutați tratament pentru orice disconfort sau durere cât mai curând posibil. Durerea de dinți poate fi o durere chinuitoare ce pare să pulseze cu fiecare bătaie a inimii. Dacă cunoașteți senzația, știți cum vă poate lua prin surprindere și destabiliza întreagul mod de trai. În cazul unei cel mai bun lucru pe care-l puteți face este să primiți îngrijire de urgență.

Obiectivul nostru principal în timpul unei urgențe stomatologice este de a vă scăpa de durere și de a rezolva problema imediată.

PlazaDent vă este alături! Dacă aveți vreun disconfort și sunteți preocupat de sănătatea dentară, atunci este întotdeauna mai bine să intrați în legătură cu noi. Ne puteti contacta 24/7 printr-un apel la numărul 0214 130 015 sau prin intermediul formularului de contact de pe site-ul plazadent.ro.