Acasă Diverse Cele mai scumpe telefoane mobile din lume

Cele mai scumpe telefoane mobile din lume

Astazi, pe masura ce tehnologia se imbunatateste, multe companii produc telefoane mobile la preturi accesibile, insa, cu toate acestea, exista in continuare o lista generoasa cu cele mai scumpe telefoane mobile vandute la nivel mondial

telefoane mobile

In trecut, telefoanele mobile erau produse de lux pe care doar bogatii le puteau cumpara pentru ca erau prea scumpe. Astazi, pe masura ce tehnologia se imbunatateste, multe companii produc telefoane mobile la preturi accesibile, insa, cu toate acestea, exista in continuare o lista generoasa cu cele mai scumpe telefoane mobile vandute la nivel mondial.

Top cele mai scumpe telefoane mobile

  1. Smartphone Savelli Emerald Insane – 220.000 de euro. Acesta este singurul telefon proiectat special pentru femei, ce a fost fabricat de o companie elvetiana, Savelli, in anul 2013. Designerul acestui telefon este Alessandro Savelli, nimeni altul decat directorul general al companiei. Savelli este primul telefon mobil de lux conceput ca o bijuterie, fabricat din metale si materiale pretioase. Mai mult decat atat, fiecare smartphone Savelli este realizat manual in atelierul Savelli folosindu-se aceleasi tehnici si materiale ca si cele folosite la productia de bijuterii.
  2. Sony Ericsson Black Diamond VIPN – 270.000 de euro. Lansat in 2006, conceptul acestui smartphone a fost creat de designerul industrial din Singapore Jaren Goh. Telefonul se numeste „Black Diamond”, iar Sony Ericsson a produs doar cinci unitati. Cu un finisaj lucios, telefonul este acoperit cu un strat de policarbonat, care este luminat puternic folosind tehnologia OLED, tehnica care da efectul de ecran „fara margini”. Pe acest telefon sunt folosite doua diamante, cea mai mare este pe spate, iar cealalta se afla pe butonul de navigare.
  3. Cobra Vertu Signature – 280.000 de euro. In 2006, producatorul britanic Vertu a lansat cel mai scump telefon mobil in colaborare cu bijutierul francez Boucheron. Doar 8 unitati au fost realizate, iar cumparatorii s-au inghesuit sa puna mana pe o astfel de bijuterie. Corpul sarpelui este format din 439 rubine, in vreme ce ochii sunt alcatuiti din doua smaralde.
  4. GoldVish Le Million – 1 milion de euro. Goldvish SA este un producator elvetian de telefoane mobile de lux, brandul fiind specializat in combinatia de tehnologie de ultima generatie si arta elvetiana. Telefonul a fost listat in Guinness Book of World Records drept cel mai scump si cel mai exclusivist telefon mobil vandut.