Acasă Sanatate Ceaiuri pentru slabit

Ceaiuri pentru slabit

Ceaiul este o bautura savurata in intreaga lume. Consumul de ceai a fost asociat cu numeroase beneficii pentru sanatate, reducand in mare parte aparitia bolilor de inima

ceaiuri pentru slăbit

Ceaiul este o bautura savurata in intreaga lume. Consumul de ceai a fost asociat cu numeroase beneficii pentru sanatate, reducand in mare parte aparitia bolilor de inima. Unele studii au descoperit ca exista foarte multe ceaiuri pentru slabit, acestea ajutand la combaterea grasimilor.

5 tipuri de ceaiuri pentru slabit foarte eficiente

  • Ceaiul verde este unul dintre cele mai cunoscute tipuri de ceai si ofera multe beneficii pentru sanatate. Este de asemenea un ceai foarte eficient in ceea ce priveste pierderea in greutate. Intr-un studiu din 2008, s-a demonstrat ca 60 de oameni care au consumat extract de ceai verde timp de 12 saptamani, au inregistrat scaderi semnificative ale greutatii corporale.
  • Ceaiul negru este un tip de ceai care a suferit mai multa oxidare decat alte tipuri, cum ar fi ceaiurile verzi, albe sau Oolong. Oxidarea este o reactie chimica ce apare atunci cand frunzele de ceai sunt expuse la aer. De aici rezulta si culoarea inchisa caracteristica ceaiului negru. Multe studii au descoperit ca ceaiul negru este foarte eficient atunci cand vine vorba de controlul greutatii.
  • Ceaiul Oolong este un ceai chinezesc traditional care a fost partial oxidat, plasandu-se undeva intre ceaiul verde si ceaiul negru, in ceea ce priveste culoarea. Este adesea descris ca avand o aroma fructata, parfumata si unica, desi el poate varia semnificativ in functie de nivelul de oxidare. Consumul de ceai Oolong imbunatateste arderea grasimilor si grabeste metabolismul.
  • Ceaiul alb iese in evidenta printre alte tipuri de ceai, deoarece este minim procesat si recoltat in timp ce planta de ceai este inca tanara. Are o aroma distincta, foarte diferita de celelalte tipuri, cu  un gust subtil, delicat si usor dulce. Ceaiul alb ajuta foarte mult atunci cand vine vorba de pierderea in greutate. Avantajele sale sunt multe si bine studiate. Imbunatateste sanatatea orala si ucide celule canceroase.
  • Ceaiurile din plante implica infuzia de ierburi, condimente si fructe in apa fierbinte. Acestea difera de ceaiurile traditionale, deoarece nu contin in mod obisnuit cofeina si nu sunt facute din frunzele Camellia Sinensis. Soiurile populare de ceai pe baza de plante includ ceaiul rooibos, de ghimbir si de trandafir. Sunt eficiente in ceea ce priveste pierderea in greutate.