Acasă Diverse Ce alimente umane sunt sigure pentru caini?

Ce alimente umane sunt sigure pentru caini?

Morcovul este un aliment sanatos pentru caini. Mestecarea morcovilor poate ajuta la indepartarea tartrului si poate promova o buna sanatate dentara

caini

Cainii au un sistem digestiv diferit de cel al oamenilor – aceasta inseamna ca unele alimente sigure pentru oameni pot fi daunatoare sau chiar foarte periculoase pentru caini.

Cu toate acestea, multe alimente umane sunt, de asemenea, sigure pentru caini si pot oferi substante nutritive importante si beneficii pentru sanatate.

Alimentele umane sigure pentru caini includ:

  • Morcovi

Morcovul este un aliment sanatos pentru caini. Mestecarea morcovilor poate ajuta la indepartarea tartrului si poate promova o buna sanatate dentara.

Morcovii sunt, de asemenea, o sursa buna de vitamina A, care este benefica pentru sistemul imunitar, pielea si blana unui caine.

Cu toate acestea, prea multa vitamina A poate fi toxica, asa ca hranirea unui caine cu morcovi se va face cu masura.

  • Merele

Merele ofera multe vitamine importante pentru caini, inclusiv vitaminele A si C. Merele sunt, de asemenea, o sursa buna de fibre, care pot ajuta la reglarea digestiei unui caine.

  • Orez alb

Orezul alb gatit, simplu, poate fi o optiune buna pentru un caine cu probleme digestive, deoarece este usor de digerat si ajuta la legarea scaunului.

Orezul alb poate determina insa cresterea nivelului de zahar din sange, asa ca trebuie oferit in portii mici la cainii cu diabet.

  • Lactate

Produsele lactate, cum ar fi laptele, branza si iaurtul simplu, sunt sigure pentru caini in cantitati foarte mici.

Consumul prea mare de lactate poate provoca probleme digestive. Acest lucru se datoreaza faptului ca patrupedele au niveluri scazute de lactaza, o enzima digestiva care descompune zaharurile din lapte.

Cainii cu intoleranta la lactoza nu ar trebui sa manance produse lactate. Semnele intolerantelor la lactoza includ diaree sau varsaturi.

  • Peste

Somonul, crevetii si tonul sunt alimente sigure pentru caini si surse bune de proteine.

Somonul si tonul sunt surse bogate de acizi grasi omega-3, care pot ajuta la mentinerea sanatatii sistemului imunitar, a blanii si a pielii unui caine.

Vitaminele B din creveti pot ajuta, de asemenea, la mentinerea sistemului digestiv al unui caine si la promovarea unei circulatii sanguine sanatoase.

  • Banane

Cainii pot manca banane cu masura. Sunt pline de magneziu, ceea ce este important pentru o buna sanatate a oaselor.

Datorita continutului ridicat de zahar, bananele ar trebui sa fie doar un aliment dat ocazional la caini.