Acasă Sanatate Care sunt cele mai curente proceduri in cabinetul medicului dentist?

Care sunt cele mai curente proceduri in cabinetul medicului dentist?

proceduri dentare curente

Exista anumite proceduri dentare curente pe care medicul dentist le pratica in permanenta. Care sunt acestea?

Obturatii dentare

Plombele sunt folosite pentru a atrata dintii care prezinta carii. Pot fi in egala masura folosite pentru a repara dintii care prezinta fisuri. Atunci cand un pacient se plange de dureri de dinti, primul lucru pe care medicul stomatolog il face este sa verifice daca exista carii sau fisuri. Face acest lucru examinand vizual dintii sau prin intermediul unei radiografii. Daca medicul dentist constata ca dintele are nevoie de o obturatie, o va face si va repara dintele.

Extractiile dentare

Atunci cand un dinte cariat este prea deteriorat pentru a mai putea fi salvat, medicul dentist il extrage. Atunci cand un dinte afectat incearca sa iasa prin gingie si nu reuseste, medicul dentist il indeparteaza. De asemenea, dentistul indeparteaza o masea de minte incomoda si dureroasa care nu va creste sau nu va iesi.

Daca un dinte cu probleme se afla deasupra liniei gingivale, dentistul il va indeparta prin detasarea lui de pe osul sau si extragerea lui. In cazul unui dinte cu probleme sub linia gingivala, medicul dentist il va extrage printr-o interventie chirurgicala orala minora.

Implanturi dentare

Implanturile dentare reprezinta cea mai buna modalitate de a inlocui dintii adevarati. Montarea implantului dentar implica o interventie chirurgicala orala minora pentru a plasa implantul in maxilarul pacientului.

Desi procesul dureaza cateva luni si necesita mai multe proceduri, inserarea de implanturi dentare ofera pacientului dinti artificiali permanenti. Coroanele si protezele sustinute de implanturi functioneaza ca dintii adevarati.

Aparate dentare

Aparatele ortodontice sunt folosite pentru a pozitiona dintii astfel incat acestia sa arate bine si sa fie usor de curatat. Ortodontii folosesc, de asemenea, aparatele dentare pentru a corecta muscaturile gresite care pot ingreuna mancatul sau vorbitul.

Aproximativ 80% din toate aparatele dentare purtate astazi sunt folosite pentru a alinia dintii persoanelor cu varsta sub 18 ani.

Coroane dentare

Coroanele dentare sunt folosite pentru a repara dintii care au fost grav afectati de carii sau leziuni. Ca o restaurare dentara, coroanele reprezinta singurul lucru care salveaza dintii deteriorati de la extractie. De asemenea, acestea sunt utilizate pentru a corecta imperfectiunile cosmetice.

De obicei, este nevoie de doua consultatii stomatologice pentru a finaliza procedura, deoarece majoritatea coroanelor trebuie sa fie realizate intr-un laborator dentar.

Cu toate acestea, unii stomatologi generalisti pot realiza singuri coroanele, permitand pacientului sa isi monteze o coroana dentara in doar o zi.

Coroanele refac dintii prin acoperirea completa a acestora, protejandu-i de infectii sau deteriorari ulterioare.