Acasă Magazine Online 4 beneficii ale folosirii lampii UV bactericide ca dezinfectant

4 beneficii ale folosirii lampii UV bactericide ca dezinfectant

Cei care vor sa achizitioneze acest dispozitiv isi pot indrepta atentia catre Med-Tehnica.ro, un magazin online care cuprinde o gama larga de produse medicale.

Pandemia cu virusul Covid-19 a schimbat multe dintre vechile obiceiuri, din nevoia persoanelor de a se proteja in mod corespunzator. Din fericire, lampa UV bactericida se dovedeste a fi unul dintre cele mai eficiente dispozitive in eliminarea cu succes a virusurilor. Tot mai multe persoane au inceput sa fie atente cu privire la igienizarea corespunzatoare si, astfel, iau in considerare folosirea lampii.

Acest dispozitiv este de nelipsit din cadrul unui cabinet medical sau chiar spital, pentru ca exista o multime de pacienti cu boli infectioase transmisibile, situatie in care atat medicii, cat si ceilalti pacienti sunt in pericol. Principalele beneficii pe care lampa le asigura sunt prezentate in cele ce urmeaza.

  • Eficienta ridicata impotriva virusului Covid-19

Razele UV emanate de lampa reusesc sa transforme spatiile de lucru in locuri sigure si fara germeni. Conform unui studiu efectuat de Academia Nationala de Stiinte, Inginerie si Medicina, lumina UV are potentialul de a distruge si alte tipuri de coronavirus, ceea ce inseamna ca, cel mai probabil, va functiona si asupra noului SARS-CoV-2.

  • O modalitate eficienta de dezinfectie

Lumina UV este printre cele mai eficiente solutii impotriva germenilor, dezinfectand in intregime salile de spital sau clinicile medicale. Astfel, aceasta lampa nu trebuie sa lipseasca sub nicio forma din cadrul mobilierului medical, eliminand bacteriile si virusurile atat din aer, cat si de pe suprafete.

  • Dezinfectarea UV nu este toxica

Spre deosebire de detergentii lichizi si alte tipuri de dezinfectanti care pot contine substante chimice nocive si toxice, dezinfectarea cu ajutorul luminilor UV nu este toxica, ci, din contra, este ecologica.

Lampa UV bactericida | mobilier medical | Med-Tehnica.ro

Lampa UV bactericida

  • Elimina bacteriile rezistente la antibiotice

Utilizarea regulata a dezinfectantilor si a detergentilor poate duce in timp la dezvoltarea bacteriilor rezistente la antibiotice, fiind o problema semnificativa in cabinetele medicale. Cu toate acestea, dezinfectarea pe baza de lumina UV este un proces fizic care deterioreaza ARN-ul si ADN-ul virusurilor, bacteriilor si germenilor. Cei care vor sa achizitioneze acest dispozitiv isi pot indrepta atentia catre Med-Tehnica.ro, un magazin online care cuprinde o gama larga de produse medicale.

In concluzie, lampa UV bactericida nu trebuie sa lipseasca sub nicio forma din cadrul unui cabinet medical sau spital, pentru ca atat aerul, cat si suprafetele sa fie dezinfectate corect in mod constant.